Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa svugdje u svijetu je stan ljudima dio štednje
Ne stedi....ukrades 300 000 KM kao politicar ministar i sta mozes ti tako u kesu nista...odes u vanku dignes kredit za 300 000 KM kupis stan , rata max dozvoojena to od plate a ovamo auto za kes, more hrana skijanje od ukradenih ...i ide gas
Pasce ko kruska, ko i 2008. Svuda se slabo gradi i svi stede u nekretninama i u eu
Ovo isto kada narod isprepadaju da ce biti nestasice brasna ulja pa se pocne panicno kupovati i praviti zalihe a time samo podižu cijene i onda smo svi u problemu.Gladež je uzrok.Da svako kupi koliko mu treba ne bi cijene bile takve kakve jesu.
Dijaspora i crne pare iz inostranstva i zemlje.a za običnog covjeka ponovo razlog da napusri BiH,kvadrat stan šest prosjecnih plata,odron!
Prije par mjeseci Klix je reklamirao kvazi analiticare, zarad dobre love, koja je raji pricala kako ce cijene ubrzonpoceti padati. Kad nemas pojma incemj pricas, mozes sta hoces…
Pa zato što je Sarajevo top turistička destinacija regije i u nekretnine se tu isplati ulagati
A uža jezgra od Marijin dvora do Baščaršije proglašena zaštićenom zonom i tu više gradnje nema, tako da ce cijena nekretnina u toj zoni samo rasti
sljedeci put kad vam frizerka ili automehanicar ne da racun da znate sta je uzrok
Peru se pare nekretninama!
Sve super.. samo zasto nema zakona ili struke koja ce da istrazi porijeklo novca i odakle pojedincima novac da kupi sve te nekretnine. Cca 23 god a ima 3 stana.. na svoje ili neka tamo imena.. Radni staz tamo neka srebrna kruska..
Padaju, padaju vec lagano
Padaju uskoro, Amerika je pred jos jednim slomom nekretnina, bice kuca i stanova samo nece biti posla niti para.
Ovaj članak nimalo ne zanima nargilaše. Oni nemaju ni za kahvu.
Samo porez kao u Americi uvesti za ove koji ne koriste te viška nekretnine pa da vidimo isplati li se kupovati dijaspori i dilerima stanove i držati ih ušteku kad budu morali godišnje 5000 KM uplačivati državi, pa češ vidjeti kako cijene padaju.
Malo su pale i kod nas cijene. Prosle godine nije bilo ni jednog stana ispod 100 000 KM u kantonu na olx-u a sada ih ima dosta. Isto tako, mozete pogledati podatke iz katastra. Na primjer, broj prometovanih nekretnina u Julu 2023 vs Juli 2022 (53 - 230), znaci 177 ugovora manje sklopljeno. Manja potraznja i cijene idu dole.
pa zato sto bosnjo ne zna niusto iloziti nego u nekretninu.
Srećom pa Srbi i Hrvati 'pametnije' ulažu
Ovako je bilo i u Španiji i onda potop
Potop je bio jer su se dizale hipoteke a kupovala se auta i ostale stvari. To u SA nije slucaj!
Sandzaklija prica o crnom novcu. Pa imal i jedan prazan ili devastiran stan sa sumljivim vlasnistvom da ga oni nisu pokusali prepisat i preveki na sebe po delimistaficevom sablonu. ne sikiraj se ti spaho. cim dijaspora pocne gubit poslove i nebude mogla izvlacit pare iz europskih I Americkih nekretnina tada padaju cijene i u Sarajevu.