Ispunio obavezu
196

Vlasnik Buroj Ozonea uplatio Općini Trnovo prvu ratu za zemljište na kojem se gradi turistički grad

Piše: A. Z.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kompanija Buroj Property Development uplatila je Općini Trnovo prvu ratu u iznosu od 1.359.513 KM za zemljište na kojem je planirana izgradnja kompleksa Buroj Ozone, potvrđeno je za Klix.ba iz Općine Trnovo.

Prema odluci Općinskog vijeća, arapski investitor je bio dužan prvu ratu uplatiti do 30. novembra i ispunjavanjem ovog uslova je izmirio obaveze prema Općini Trnovo. Iz Općine navode da informaciju nisu objavili jer investitor planira tim povodom organizovati konferenciju za medije.

Podsjećamo, kamen temeljac za Buroj Ozone položen je 19. septembra 2016. godine, početak radova je najavljen za isti mjesec, a završetak 2020. godine.

Međutim, prvi radovi počeli tek krajem jula ove godine i to prokopavanjem puta i izgradnjom temelja za šest vila. Ipak, vlasnik kompanije Buroj Property Development Ismail Ahmed za Klix.ba je kazao da će dosta toga biti izgrađeno do kraja sljedeće godine, a da će naselje biti useljivo u 2019. godini.

Ovaj mali turistički grad bi trebao sadržavati i žičaru koja će Buroj povezivati s Bjelašnicom. Također, planirano je da u sklopu turističkog grada bude izgrađena međunarodna bolnica, tržni centar, 300 vila, četiri hotela, restorani, fontane, dječiji i ski-park. Cijena za vile i kuće unutar turističkog grada bit će 2.300 KM po metru kvadratnom i više.