Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li neki biznis da nema muljaža? Onako da se radi pošteno i živi normalno.
ima botovanje na kliksu
A i 1.20 km je previše kolko špricate pesticidima rak več unaprijed programiran.
Vise je puta tretirana jabuka iz binga nego malina samo da znas
Glupane sve sto si ikad pojeo je špricana da nije ne bi ni opstalo dodješ na pijacu domaći krompir ne prskan xD covjek traktorom vozio cisternu i špricao.Jednostavno mora sve se sprica od breskve,maline sve jer ne može drugacije opsta od plemenjaće ja sam jednom probao ne špricat drug sve se osušilo znaci breskve toliko napalo uvrnuli se listovi otpali na kraju se stabla vocki osušila sve propalo od tad jaro tretira i bere :)
rat malinarima ! hoćemo dudove i mušmulje !
ama sve zivo se prska ali zna se kada i koliko treba a ne ofrljje tako da smo sa ovim nasim nazovi proizvodjacima dobro najebali
Shvatam da je otkupna cjena niska ali neshvatam sta dobiju stim sto bacaju svoje tesko obrane maline po cesti u znak protesta
@OGM hvala na informaciji ali ipak su ih mogli u hladnjace a ne po cesti
u Evropi kilogram maline se prodaje po cijeni od 15 eura.
kvalitetne i svježe maline*
@katonix12 da a otkud ona u decembru u marketima to je ta malina koja se odleđava i prodaje zato se i ledi na -20 jer kad se odledi bude skoro pa kao tek ubrana takvim leđenjem zadržava sva svojstva od berbe i to je ta naša malina koja se u plasticnim kuticama od 100g prodaje po cijeni od 2 eura :)
udruzenje otkupljivaca jagodicastvog voca ili kartel koji se dogovara o cijeni i guzi proizvođače svim silama se truditi da preskočite tu bagru i nekako sami da izvezete po poštenim cijenama malinu, jer u Beču je 1/8 kilograma maline 1,89 eura. ne moze se cijena otkupa formirati slobodno ako se oni dogovaraju, to je kartel
Još kad napiše "organsko". Nije uložio marke ni u šta, ni hemjskih tretmana ni prerade, manje truda imao i hoće trostruku cijenu zato što nije prskao. Po svakoj logici, organsko treba da je jeftinije, a ne skuplje. Klasična zamjena teza koja će propasti na duge staze.
organsko je ko da ti prodaje karoseriju od auta, nefarbanu, i kaže to je skuplje nego kad je sve na autu. prirodno. pa gospodine manje si para uložio, treba cijena biti ista a tebi ekstraprofit na smanjeno ulaganje, i to ti je reklama.
Ti bas veze sa životom nemaš. Čitav svijet glup samo ti pametan.
I nije da im niko neće da otkupi, nego nisu zadovoljni sa otkupnom cijenom?! Pa nisu ni penzioneri sa penzijom, ni ljudi sa platama. Koja je bila cijena maline prije deset godina? A koliko se povećala prosječna plata za deset godina? Šta hoće? Ješćemo banane dok maline ne pojeftine.
za tebe i jest banana
Više vole prosipati nego dati ljudima za marku kilogram da kupe. Šta oni misle, svako krvi da se napije da će ljudima ostati koja kap za hranu? Sve ovo kulminira. Neka preračunaju energetsku vrijednost kilograma nafte i kile malina pa se dozovu. Jedno je sazrijevalo dva miliona godina, i košta 2.31 sa svim nametima, drugo sazrijeva deset dana i oni bi deset maraka kila. E ne može. I meso će tako da padne uskoro, i sve.
"Apelujemo na sve proizvođače da ne uništavaju maline već da nastave sa berbama ranih sorti malina: eillamette i meeker. Berba sorte polka će također biti otkupljena u punom rodnom kapacitetu i ovim želimo da otklonimo sve sumnje u obezbijeđen otkup ove sorte", navodi se u saopćenju." Čuj priče, sačekajte nemojte bacat maline trebaju nam. Ali kad mi kazemo cjenu, biće sigurno manja nego što su ovi do sada rekli. sve go kriminalac
Lazu https://www.bugojno-danas.info/heko-bugojno-objavio-nove-otkupne-cijene-zbog-izuzetno-loseg-kvaliteta-maline/
Kanabis i pušenje tako reći đaba , ok malo truda al lova sigurna.
kupina u srbiji 14 dinara.pa to je ispod svakog dna.zakon trzista.nekad zna kupina du bude i 180din.tako da ako u srbiji plate malinu 120din uz kasdniju doplatu,koja ce biti do 20din,pa nemaju puno razloga barem u srb da se bune.ne moze svake godine malina da bude 220din.u bosni sa cenom od 80din,to je bas malo i na granaci rentabilnosti.
motkom protiv malinara ! policijo, hapsi bagru i kaznjavaj ih za zagadjivanje okoline i prljanje ulica kad pobacaju to smece od voca na ulicu umjesto u kontejnere !
@katonio krkane divlji... i eko otpad se u civilizovanim mjestima ne smije bacati na ulicu, mamu ti divlju nabijem na eko belegiju