Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Politicari jedni drugima salju pisma , kriminal nikad veci, lopovi postali biznismeni . Sluzbe za zaposljavanje su samo radi sebe.I cudimo se sto mladi bjeze. Bjezite djeco sto dalje.
Kad je moj poslodavac raspisao konkurs za prijem radnika, poslali smo zahtjev na biro/sluzbu za zaposljavanje i lokalno, a i na nivou kantona, i znas sta su nam rekli? Nista. Nisu odgovorili na dva sluzbena dopisa, pa ni na mail... Niti su koga poslali na razgovor. Pokusali smo i faxom (inace se ta zastarjela metoda najvise koristi u drzavnim ustanivama), ali ni na to nismo dobili odgovor. A jako smo se potrudili naci fax masinu, samo da njima mozemo poslati dopis i faxom. 😂😂
ej...znaj ti nesto da radis za sebe...npr. elektricar, mehanicar, armirac i zaradices bolje nego u sloveniji i njemackoj. Sto se tice situacije...aj sto zene cekaju drzavni posao...nego i muski levati ...uvali se da radi sa 6 zena u opstini i tracaju po vazdan kako je mala plata a ne zna nista niti hoce da radi...ma idi....
Poražavajuće je da moraš od kuće ić kod janeza crnčit u tri smjene za 1000e, a onda dođe el bake parazit jedan, nehljebar i traži ti glas za izbore.
Kompletan tekst sumiran u jednoj surovo istinitoj rečenici: "Neće da mu djeca idu u ovakvu školu, da se liječe u ovakvoj bolnici, da imaju ovakve političare." Uskoro će populacija stanovništva biti manja od 2 miliona. Sretno svima koji potraže nafaku u nekim drugim, boljim sistemima.
Samo gas odavde
Nealazem se daim pomaze B i H vlast,pravilno je BiH bezvlasce,
Budala je ko ode u Sloveniju. Slovenci su alpski Srbi.
Nije vam ovo socijalizam, drzava vam nije duzna davat zaposlenje
vidis da sam bio u pravu kada sam te nazvao lijencinom i neradnikom ...sam si se odazvao i pronasao u mom komentaru,lijen covjek ce uvjek naci izgovor, samo da ne radi i bude parazit.
pa €1.100 u sloveniji i €500 u BiH je isto go*no samo drugo pakovanje. pa moras tamo uzeti neki stan, nema teorije da ga nadjes za ispod €400 plus struja i plin znaci ostane ti €500 da zivis. kakav ti je zivot u sloveniji sa €500, pa bolje mi je u bih sa 500km barem je sve sirotinja oko mene..
matematika je jasna. Pametni odlaze, idioti koji ce i dalje da biraju iste politicare ostaju. Sto znaci da ce oni da i dalje budu birani i izabrani. Pa vi skontajte.... I onda oni dodju u dijasporu da traze glasove (citaj Bakir) jer naravno provuce se i poneki idiot koji je napustio BiH i on (citaj Bakir) ne zeli da ga ispusti iz ruku.
Vrijeme je da SIPA pretrese ove iz Agencije,sad su puni slovenackih eura od MITA
de uvediti još koji porez ili akcizu, da tako probate zadržati ljude
1000 eura i nije neka pljačka, ako mora i smještaj platiti.. ali eto, bolje i 1000 nego 500 ovdje
Nevidim nista lose sto mladi idu, idu da zarade i da se vrate sa kapitalom koji ce na kraju opet potrositi u bih, tako da, nebih ja tu puno zalio. To je super stvar.
Ebaji ih, odoše ovi iz šumske tvorevine
Idite ljudi ,samo naprijed.I jest guzva ovdje. Ferhadija puna u Sarajevu.
A sta je plata sa tri smjene, a sta sa cetiri smjene??????