Komentari (235)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet če te vi u red za jednu jabuku majku vam ***Jebo vas Putin do balčaka i Krim.
Jadovi uvijek bili i ostali,
preživio je rus i gore, a amerikanac misli izigravati svjetskog vođu, pa ne može dokle hoće, ulažu veto na prijem Palestinaca u ujedinjene nacije kako bi spasili Izrael da odgovara za genocid u Gazi, podrška Rusiji!!
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Da stavimo stvari u ekonomsku perspektivu: Na danasnji dan (17 dec 2014), ukupna vrijednost dionica Apple-a je $629 milijardi dolara. Ukupna vrijednost SVIH dionica SVIH kompanija na Moskovskoj berzi je $551 milijardi dolara. Razlika od $78 milijardi bi se mogla iskoristiti da se svakom Rusu da po pedeset dolara za jednu finu kesu sa namirnicama. Stavljajuci stvari u globalnu perspektivu, vrijednos svih dionica na americkom trzistu je jutros 20703 milijardi sto je nekih 37 puta vise nego rusko trziste. Dakle, 316 miliona amerikanaca, nasuprot 140 miliona rusa raspolazu sa makar 37 puta vise likvidnih ekonomskih resursa. Ne znam za vas, al meni je jasno ko ce prevagnuti u ovoj tuta-muti… Izvori: http://data.worldbank.org/indicator/CM.MKT.LCAP.CD zatim http://www.gurufocus.com/stock-market-valuations.php kao i http://www.bloomberg.com/quote/INDEXCF:IND i na kraju http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL
...rusiji je namijenjena sudbina banana državica ex-yu...što znači da mora biti politički kontrolisana, ekonomski zadavljena a njeni resursi stavljeni pod zapadnu kontrolu...obzirom da je država golema, i ipak ekonomski div, u skladu sa tim su i primjenjene metode "pacifikacije"...ko god vjeruje da američka hegemonija nosi išta dobro ikome osim američkoj eliti kreatora ratova i globalne nestabilnosti, taj jednostvano nema mozga...
ko je velesila i kolika je ko velesila se moze mjeriti samo cinjenicama, ja svakako dajem za pravo svakome da ima misljenje, no misljenje je jedno a cinjenice su drugo. ovdje je navedeno samo par cinjenica - to da je rublja uletila u turbo inflacioni mod gdje se cijene dizu na dnevnoj osnovi, slozicemo se da bi velesile trebale biti sposobne da kontrolisu vlastitu valutu, rusija to ne moze. druga cinjenica je da je ruska ekonomska velesila na trzistu manje vrijedna nego jedna kompanija sa 48 hiljada zaposlenih, opet, to stavlja stvari u perspektivu. i na karaju, velicina ruske ekonomije je oko tri procenta americke ekonomije, to je otprilike koliko su oni bitni amerikancima. sta je mnogo bitnije je ovdje je kazna za otimanje teritorje silom, bez obzira koliko 'istorijskog' prava na krim oni imali, i ovo je cijena koju ce generacije rusa placati decenijama. ne ulazim u ispravnost odluke, ali to malo poluostrvo na kraju svijeta okrenuce zivote naopako milionima ljudi za dugo dugo vremena
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ruski premijer Medvedev: "Rusija ima dovoljno resursa za prevladavanje valutne krize" Srbija i Kina potpisale 14 dogovora!
Ovo je samo malo ratne igrre da im omeksaju stavove oko par pitanjaca : Krim itd ... Ja ne znam kako se Dodik osjeca ovih dana. Ne treba samo dozvoliti da nam unesu bezvrijedne RUBLJE preko smrdske
Svi znamo da vecina citatelja klixa smatra Ameriku najvecim izvorom problema u svijetu ( samo ne mogu da dokucim je li to od zavidluka ili onako sto mi mrzimo svakog pa i Ameriku), ali Amerika nije nikada iskoracila vani a bili su i u Bosni i Kosovu i Afghanistanu i Iraku... zabola zastavu i rekla ovo je sad nase. A Rusi cim su iskoracili u Krim odmah zaboli zastavu i proglasili ga Ruskim. Da je svijet sjedio Mirno sad bi 75% Ukrajine bilo Nova Rusija. Sledece bi bilo dio Moldavije...ko bi im tad stao u kraj.
Hoće se Putko igrat' s Amerima
Jesu Ukrajinci napravili zid pred Rusiji?
u Černobil!
Rusi su prn..i u cabar,mogu se jos malo koprcati inace nemaju sanse....
Dao Putko Do-dicku milion rublji, dok je Dick doso do mjenjacnice nije vrijedilo ni za malu porciju banjaluckih cevapa.Nesto nam se Baja i Putko ne slikaju svako malo, sta bi? da nije pukla tikva? Kad ce Mile vise taj referendum sto poslusnoj glupoj marvi ti onomad obecase? Nesto ne prijetis ko nekad,a Miki?
Gdje god žive Slaveni to su vukojebine, dok su zemlje gdje žive Germani rajevi na zemlji. Uzalud tolika teritorija, svi mogući resursi a opet ta Rusija je uvijek bila bijednička zemlja. Holandjani na teritoriji manjoj za petinu od BiH uzgoje i izvezu poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti vrtoglavih 80 milijardi eura.
Jače je selo od međeda.
klix rusofili na aparatima
Kako samo narod moze biti naivan i misliti da ameri i eu zele bosanskim muslimanima neko dobro,pa to je tako nevjerovatno kako smo zaostali i polupismeni,i kako samo balimo na ove kapitalisticke šarene laže.Pa za mjesec ili pola godine bicemo u govnima zbog ovih americkoevropskih igrica sa Rusijom,a oni bi guzice dali eu i amerima.Vidi se da im je Aljo spijun bio idejni vodja (dzamijska politika)
U haosu,u haosu.
Serbski obaljivači Putinovih genitalija u komi..
Sve dok USA i $ imaju vise zlata nego svi ostali na svijetu $ će biti nezamjenjiv. Šlus. Kakav BRIKS kakve Indije, Kine pickematerine. Francuska sama ima vise zlata od RUS i Kine zajedno.
Sa Rusima se ne treba zayebavati...