Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto novog posla za Dodika mlađeg!
@MrziteljPDA I treba! Sve za Dodu i njegovu familiju. Živele sve Dode ovog sveta..
Naravno tendere za izvedbu fiskalizacije u javnom sektoru dobija Firme u vlasnistvu i suvlasnistvu brata Dodika.. Al sve u svemu ako je ovako kako u clanku pise ipak je napredak ka modernizaciji fiskalnog sistema.
@gooUser1591591104 nema novih ulaganja samo si on line spojen sa poreskom.
@gooUser1591591104 Naravno! Pa neće valjda Živkovićima dati? Živkovići su zaduženi da obećavaju 100.000 radnih mesta i zlatne kašike bošnjama jer bošnje poveruju u to odmah..
šta je to fiskalni račun?
Pametnije bi vam bilo da pratite fejsbuk ,milion online shopova i biznisa se sponzorise na fejsbuku a niko nije ni registrovan a kamo li da kuca račun !!!
Znaci opet po privatnicima. Kupuj nove kase. Koli ce sada biti glavni dobavljac i ko ce odrzavati kade. Legalna pljacka naroda uokvirena u slovo zakona Beze zi sacuvaj. Pa ovi nemaju granice u pljacki naroda
Nema novih kasa, potrebno je imati uračunat, a softver i ostalo plaća entitet
Lako je Dodiku kad ima poslusne ovcice..sta vam rade bivsi sverceri i kriminalci nije za vjerovati..
Cega se ono dosjetilo hej
Više zakona R. Srpska ima usklađeno sa Srbijom nego sa zakonima BiH. Ovo je uvedeno u Srbiji 2004godine.
mislim da im je ovo losa metoda. Za mjesec dana ce hackeri da proture software koji ce bez ikakve muke i traga da poreznoj upravi salje one iznose koje budes htjeo a na one koji su stvarno naplaceni.
rs je ukinula fiskalne kase kod plaćanja preko računa prije 5 godina. federacija je nsstavila prodavat iste po visokim cijenama. jasno je i zbog čega.
Vlasti koriste internet samo da kupe porez, gsje je e-goverment, e-health, e-racun, itd?
Ja mislim da bosnjaci sad kontaju: “sta je sad ovo”?? “Zar nemamo fiskalne kase”??? Jer vazda kasne za dunjalukom trista godina. Jos nisam vidio kompaniju, a da nije privatna, koja je napravila nesto novo, prije drugih. Pa bhtelecom ima najvece cijene za najsporiji internet na planeti.
... a kako sad priznati da kupuju sistem fiskalizacije od Hrvatske? Istina, kupili su ga i Slovenci, Slovaci, česi, Slovaci, Poljaci ... razmisljaju Srbi, Grci a i ostali ... pa onda nije problem priznati i to :-)
Kod nas je jedino rjesenje da se mora placati samo elektronski.U 99% slucajeva se ne dobije racun.
Ovo nije jasno, u cemu je razlika? Ne moze izdati racun bez verifikacije PU? A sta sa onima koji i ne kucaju racun? Ne kontam u cemu je prednost
@bitcekakobude ...postoji mogucnost da su otkrili zloupotrebe. Kasa kuca racune kojih nigdje nema, osim za gazdinu evidenciju
Moze nove kase ali samo preko fikreta
I najsuvremeniji fiskalni sistemi padaju kad ne dobiješ račun! Zamjena fiskalnih kasa je novi veliki odliv novca od privrednika, a priliv za trgovce kasama. Ove postojeće su više nego dobre, samo da se izdaju računi. Kazne su male, treba zatvarati objekte!