Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos jedna u nizu diplomatskih pobjeda Zeljke Komsica
Ali Bakir je rekao da se most neće graditi! Ali,..
Sjedni bukvo i siritinjo i gledaj kako kinez uzima dnevnicu spavajuci u hotelu samo da slika bude dobra na vijestima. Zivjeli vladari i politika!
drugi val
Garancija kineskog mosta tri ljeta i četiri zime
Sejdo,zar nećeš uputiti protestnu notu Hrvatskoj,most se uveliko gradi...Obećao si da ćeš zaustaviti gradnju...
Bošnjaci ne znaju osnovne pojmove. Peljeski most se ne gradi na teritoriju BIh ,niti dotiče teritorij te države!
@fbUser1593172510 da, ali blokira prolaz ka otvorenom moru, sto po medjunarodnoj konvencije je protiv zakonito
Raspon i visina lukova mosta omogućuju da ispod njega može proći nosač avina Alija Izetbegović.
Toliki balkan, i nigdje nam varioca, AHAHAHAH ali zato : "varimo hasis, oci nam se cakle"
@gooUser1567676407 - Svi kvalitetni i pametni varioci su van Balkana ;)
Pravo sam se nasekirao. Puknuse nam ljudi rampu pred nosom
Pa ček malo zar nije Sejdo Ciroza Komšić rekao da od ovog mosta nema ništa?!Čut će ovi bezobrazni Hrvati i Kinezi samo da ga Bookir pusti s lanca,onda ste nahebali načisto...
Bmk
Ovim mostom se povezuje Hrvatski jug i omogucava se prijevoz bez potrebe koristenja teritorija BIH. EU je inzistirao samo da bude dovoljno visok da mogu ptolaziti brodovi iz luke u Neumu i Hrvatska je to ispunila.
@fbUser1593172510 Ta luka u Neumu će biti kad na khurcu nokat nikne,tamo nekad u mjesecu Limburgu.
@fbUser1593172510 Teoretski se ne moze napraviti neka veca luka u Neumu, jer je more plitko. Za jahte i manje brodove, ako se ikad napravi kakva marina, most je dovoljno visok.
izronit ce Peljeski za one sto ga vole
A svi zaraženi 😂😂😂😂
@gooUser1576445401Obratili smo paznju :D nasa paznja je usmjerena prema Eleni, ridjobradom, Covicu, Dodiku i njihovih 300 famElija...jesi li jedan od tih? memorisem te ja ovamo, kao potencionalnog kriminalca, koji tek treba da objasni svoju IMOVINU! Ako nemas puno, to znaci da si samo njihov KMET...
A sta je bilo sa pravom na pristup otvorenom moru. Kakve mi to politicare imamo pa smo to dozvolili...zatvorili nam jedino mjesto gdje si mogao izaci a da te niko od susjeda nekontrolise. I sjeverna korea sad ima vise slobode od nas.
@AdnanB pravo na pristup otvorenom moru ne znaci i suverinitet nad pomorskim koridorom. BiH brodovi imaju isto pravo prolaziti kroz bracki kanal ka medjunarodnim vodama, kao sto imaju rusi kroz mramorno more (turske teritorijalne vode). I tu je kraj price.
@AdnanB Ajd, prvo budi ozbiljan, a potom i realan. Šta je to s mostom uskraćeno a što je prije mosta bilo dostupno? Kako most onemogućuje pristup otvorenom moru koje se nalazi na sredini Jadrana? S mostom ili bez mosta mora se proći hrvatskim teritorijalnim vodama. Gdje je problem? Osim ako nisi mislio da BiH ima pravo na vlasništvo nad koridorom kroz HR treitorijalene vode, odnosno koji bi presjecao Hr teritorijalno more do otvorenog mora ???