Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobra informacija ujutro nemam ni zlata ni srebra
U Varešu se na cca. 1000 m nadmorske visine, okružen šumom i vodotocima, otvara jedan od najisplativijih rudnika srebra na svijetu, po troškovima eksploatacije. Tako isplativim ga je napravila vlada ZDK sa crne liste, sa kolonijalnom naknadom od cca. 0,6% ili na vrijednost 10 milijardi KM, do 2050. ukupno 60 miliona kolonijalnih troškova će biti. Građani od toga neće vidjeti ništa ni ako cijena srebra ode u nebo, a već ostaje pustoš.
Treba uzeti u obzir i poreze koja ce firma platiti drzavi, a ako im je profit veci i porezi su veci. Tu su i plate radnicima, placanje usluga drugim firmama, koriscenje zeljeznica, carina, itd. Realno korist je velika i za drzavu.
Ne treba pravdati niske kolonijalne naknade i protuzakonitosti, svi koji posluju plaćaju iste poreze, samo nije isto proizvoditi piliće i imati rudnik teških metala. Da ne spominjemo pogovanje i štetu, gdje je pored propisanih 10.000 KM/ha, potpisan aneks po 1,500 KM/ha za preko 500 ha, a zatim 2020. vlada ZDK spušta jedokratnu naknadu na 150 KM/ha i dodjeljuje nekoliko hiljada hektara po toj cijeni dvjema firmama, od kojih jedna ima osnivački kapital 1000 KM i jednog zaposlenog.
Kad je magarac bio bolji od konja 😂😂😂
Lose je to napisano, tesko je shvatiti smisao ali evo ovako, Sada 1 kg srebra 999.99 mozemo kupiti za 1040 eura , predvidjanja su da ce ista kolicina stebra do zime kostati 2000 eura …o tome se radi….
Ja bravo
Da je tako vrsio bi se otkup lomljenog srebra... niko nece srebro da otkupljuje. Zlato na berzi je trenutno 2044 $/unca dok je srebro oko 22 $/unca.
Lomljeno srebro nema nikakve veze sa investicijskim srebrom…
Hoce cjena srebra nadmasiti cjenu zlata al oko mog,ko tako misli neka mjenja sa mnom gram za gram.
Mene u zivotu najviše j...ovo usporavanje kineske industrije cccc
NIKAD !
TAKO JE
Ovakva vijest moze biti samo na KLIX-u …. :)
pa neka srebrena vocka potkacila srebra i vjerovatno platila clanak, da bi ja evo istrazivao oko trzista srebra i sto sam mogao procitati je to, da je pretpostavka, da ce do 2030 godine unca srebra biti 62$. flies away
Al u limburgu Osvoji Netflix vrlo jednostavno sa telegramom https://t.me/NetflixXYZ_AIBOT?start=Bot25525299
U zadnjoj recenici pise da je potrebno 90 unci srebra da se kupi jedna unca zlata. Dakle, trenutno je zlato vrijednije 90 x 100% = 9000% od srebra. Matematski, zlato bi trebalo da izgubi 99.999% svoje vrijednosti da bi doslo na istu razinu sa srebrom. E to je, mili moji, nonsens.
Never
ovu informaciju sam na svu srecu imao jos prije 3 godine ...
pa nije.bas da te srebro moze placati ako ulazes u njega. vise je neka sigurnost cuvanja novca van banke. npr srebrenjaci ne gube na cijeni iako padne drasticno cijena srebra ali moze kostati vise.ako.skoci.cijena. tako da bolje ulazi.novac ako ga vec imas na nekretnine.
Netko bas poranio, dobro jutro svima.