Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Isto ko Vogosca
Hoce Svedi kod njih je sve rad, red, disciplina. Sweden osim toga sto je lijepa zemlja i zaista su sretni oni kojo zive gore, radnci koji rade u fabrika su jako cjenjeni, ono sto rade preko vremena sve ja placeno, vikendi se ne rade, a subota ako je radna je duplo placena. Radnik u fabrici ima 26 000 kr platu isto kao i onaj koji sjedi u kancelariji, eh kada mu se uzme porez dobije 17 000 kr ili zavisno od visine plate to je neka prosjecna. Radnici koji rade u fabrikama imaju mjesecno pravo na 4 masaze i tako jos neki povlastica kao sto su popusti na placanje u pojedinim centrima itd. Ali da ja mogu ostati glat bi mogla da zivim u takvoj uređenoj drzavi....
i ja.... :(
Od 26000k kr dobije se 19500 kr na ruke. To je samo osnovna plata u volvu a na to idu jos dodatci na smjenu i prekovremeni.
I kako da predamo molbu za zaposljavanje ili mozda "zlatna kasika" konta ovu fabriku teleportovati u BIH pa ste objavili vijest
Dok drugi daju otkaze Volvo uvodi nove smjene. Aferim.
svaka cast svedi
Nista je to, kod nas Bahke uvodi 100.000 radnih mjesta
Bas ste dosadni sa tim Bakirom. Sjedite kod kuce i neizlazite na izbore pa se onda bunite. Posao se trazi ali ne iz kreveta.
100.000 eeeej 100.000 haha bit cemo ko njemacka sto kae zlajo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kod njih volvo a kod nas mrki ugalj i stranke, di se rodi majko moja mila
arabija, sad si me prosvijetlio, nisam di znao da zaista ovdje pripadam. Ime ti baš domaće, nabijem te na milokliz
kad bi nasi politicari trazili kineze da kupe ove nase fabrike drvne industrije one bi procvjetala.