Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
AKONTACIJA (!) za porez na dobit se placa ZA NAREDNU GODINU UNAPRIJED!!! Halo ba, zlostavljači, kada će vam biti dosta otimačine i cijeđenja onoga što više nema?
Greška, dupli, a ne mogu da obrišem...
@braco: Nisu to oni, nego smo to mi. Mi ne tražimo od njiha da to promjene. Mi sami gušimo našu privredu, samo mi to ne vidimo, ne razumijemo i ne znamo. Davni dana su se poslodavci trebali glasnuje uključiti u pitanja ekonomije
Ovo je cista istina, treba smanjini doprinose pa da se mogu dati vece plate radnicima, sto poloticari malo od sebe ne uzmu? Nego imaju hiljade i hiljade plate za NERAD, samo daj uzimaj od poslodavaca, nepravedno..
Istina je 100%. Doprinosi se moraju smanjiti, da bi plate mogle rasti
Drugi korak, povecati porez na dobit i porez na dividendu tako da se konstantno ulaze i bili bi Svicarska ali…
A ne spomenusmo Vanjskotrgovinsku komoru gdje članarinu MORAŠ da placas iako nisi član, jer ako ne platis, eto poreske na vrata, uvezani su. Za šta ja plaćam članarinu Vanjsko trgovinskoj komori, šta ona meni daje? Meni ne trebaju ali moram da plaćam, naša firma plaća otprilike oko 400 do 500 maraka godišnje čanarinu, to je drumsko razbojništvo!!!
Ima posla i van Bosne i Hercegovine
"Nova vlast" je pocetkom godine povisila doprinose samostalnim poduzetnicima. A lazovcine su pricale o smanjenju. Gdje oni ubiru pare??? To kao kad porezna mahom kontrolise male poduzetnike. Sve zivo su poskupili - od lijekova koje su poskidali sa liste pa dalje. Ne moze njemacka nahraniti njihova nezasita du..ta
pa valja ublehe finansirati. Ja neki dan isao da otvorim obrt, samo sto nisam i podatke o pradjedu morao nositi
javi se kad budes zatvarao,tad ces nositi i crne i bijele bubrege...lahko je otvoriti
Sta je sa onom asocijacijom poslodavaca u BiH. Sta imamo od ove federalne? Sve isti ljudi
U prevodu, poslodavci zele olaksice za prijavu uposlenika - da nisu obavezni uplacivati tolike doprinose, odnosno da lakse mogu uvaliti migrante da im rade za male pare. LAŽU da bi povecavali plate, mozda da privremeno ali sigurno ne u iznosu za koji bi im se smanjili nameti, jer sto bi im bilo bitno kome idu pare - bitno im je SAMO da njima ostane sto vise. Zato... zanemariti ove zahtjeve!!!
Kretenu jedan, ne znas ti sta znaci biti poslodavac i koliki su to troskovi..
@zeze4444 ako si TI poslodavac daBogda ti poduplali namete. Izrazavas se kao tipicni polupismeni biznismen sklon raznoraznim prevarama a sve pod parolom postenja, stednje, dobrobiti radnika... ha ha ha a za robije sazrelo davno, ha?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
BiH ima daleko najvece ste doprinosa, zbog toga dio pivrede radi u sivoj zoni da bi opstala....
Sve je to fino, ima tu istine, ali bez obzira na tolike namete, ništa vas ne sprečava da živite u vilama, djeci za 18. rođendan kupite novi auto, imate apartmane po Turskoj, Jadranu, Bjelašnici, Jahorini. Djeca vam studiraju u inostranstvu,... Dragi moji poslodavci.
Na tog jednog je 1000 onih koji su ulozili svoj novac i propali, drzava tj politika je naravno uzela svoje. Medjutim, mi samo vidimo i zavidimo na pojedinacnim uspjesima. Pretezno opstaju oni bliski vladajucim ili oni koji operirraju i u sivoj zoni.
Po tebi, poslodavac ispade veci kriminalac od onog sto drogu prodaje. Pa sto ti nisi poslodavac kad je tako lako i dobro. Svi znamo drugome sta ne valja, samo sebi ne znamo.
Slagase trojkasi reformu i smanjenje nameta.Kakvi su to lazovi pa i sebe lazu pogubili se u svojim lazima a tako i treba kad mi sutimo a svaki dan novi namet, svaki dan sve skuplja a minkao hipnotisani punimo budzet i sutimo
AKONTACIJA (!) za porez na dobit se placa ZA NAREDNU GODINU UNAPRIJED!!! Halo ba, zlostavljači, kada će vam biti dosta otimačine i cijeđenja onoga što više nema?
Interesuje me da li je predsjednik udruženja poslodavaca iskoristio priliku i isplatio svojim radnicima u Wood Team-u naknadu koja je bez nameta? Naravno da nije, ili možda jeste ali je novce uzeo sebi 100 %
ne znaš Jel isplatio a znaš da ako jeste 100% uzeo sebi hehehhe znaš ti nas...
To ce Niksa njiva da rijesi.
Joj kad kaže nedostatak radne snage a plata 600 km,pa povecajte plaće ima radnici u kolonama da vam dolaze
Gdje je 600 km treba poslodavca u zatvor strpat