Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nabi... Na onu s... Te robovlasnike, radio sam 800 KM plata 400 u banci, a u koverti prekovremeni, prevoz i topli obrok, mrš tamo, znači izbjegavanje poreza, znači manja penzija čovjeku, neće me moći demantovati da si ne znam šta.
Sta li si ti neki AKADEMIK.
Iako se slažem da uslovi uvijek mogu biti bolji ipak si sam, i to dobrovoljno, pristao na uslove...možeš i dat otkaz kad hoćeš...to nije ropstvo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Stara cijena drveta 240 KM/m³, nova cijena 240€/m³ i zale se sto je struja poskupila 20%. Pa da im radnici rade besplatno, da im je gorivo i svi troskovi besplatni, struja besplatna, oni bi opet nasli nesto da se zale, mozda da im se placa po utrosku struje
Kad ideš na razgovor za posao dovoljno je pogledati parking ispred firme, ako je vozni park uredan dobre su i plate, ako preovladavaju golfovi 4ke bježi odatle.
lupetas gluposti
Poslodavci imaju problema sa radnom snagom, radna snaga ima problema sa uslovima rada kod poslodavaca. Platite radnika onako kako vam zakon nalaže, omogućite radniku njegova zakonska prava na plaćen prekovremeni, na godišnji odmor, na bolovanje, pa nećete imati neodstatka radnika.
Novinari klix a trbaju naučit koristit riječi. Tuzlanski, Zenički i dr kantoni nisu preslikani kao Sarajevski. Sarajevski kanton 75 % je Sarajevo. Ostala središta 20 do 40 %.
Upravo tako, same Živinice imaju više fabrika namještaja od Tuzle, a da ne govorimo o drugim gradovima u TK (Srebrenik, Gračanica, Lukavac, Gradačac, Kalesija, Kladanj...)
super na papriu da se vidi da ljudi koji tamo rade su puni para a ne politcari
Zabraniti izvoz sirove gradje jer je dajemo zadzaba. Samo neki finalni ili neki polu-gotov proizvod izvoziti.
Tuzla ali ne Sarajevo. Džabčare moraš držati što dalje od sebe
Svaka cast, samo izvozite finalni proizvod tu je profit.MORATE PRITISKATI VLAST da zabrani izvoz trupca i daske.UVOZ radne snage npr.iz Bangkadesa tamo drvopreradivacke struke ima bar 5.000.000 ljudi.
Jos malo pa nece bit drveta u bih, da se malo u hlad sakrijes. Na sume su napali i federalni i republilanski kriminalci. Nemaju vise sta sjec. Pa da im je da se nekako dokopaju i drzavnih suma.
Brine Bošnjo za drvo kojeg ima u izobilju, samo je naraslo i dalje ce rasti. Ali ga ne brine sto nema doktora koji su se skolovali od njegovog poreza i koji nece narasti sami. Jos opravdava sto je pobjegao rijecima "pametan,imat ce vecu platu".
koliko stolar zaradi u Bosni?
Zavisi kakav je...
Ja kao stolar imam plaću oko 1 400 km.Nabijem jedno 210-220 radnih sati kroz mjesec.Imam plaću majstora početnici u mojoj firmi manje jedno 1 000 km
ovi sve sume posjekose i unistise najveca stetocina u BIH Sumarstvo Ljuta !
Sjedite sve nek se narod poguso
U Konjuh je nekad radio u dvije smjene 1300 radnika a sad kad saberu sve te firmice imaju nesto malo vise
To su brojke koje su bile poslje rata , plate nisu bile sjajne ali radnici su uspjeli sami odkupit firmu , redovno sve uplaceno , dio proizvodnje modernizirano ali od 2006-07 novi direktor nova uprava i u kratkom vremenu sve rastjerali
Konjuh je bio nsjveći u sastavu šipada, prodavao je koliko je mogao napravit, problem je bio 1500 vlasnika nijedan većinski. Kad se ne zna ko je gazda svako svoje kolo vodi!
Skola mi je drvna osveta mi krvna