Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konačno prava informacija o proizvodnji,a ne o prodaji i potrošnji.
vecina komentara se vezala za iznos plate koja bi naravno mogla biti i veca ali.... Prosječna plaća je oko 600 KM, što je iznad prosjeka u ovoj struci, radnici rade u jednoj smjeni, imaju plaćene godišnje odmore u trajanju od četiri sedmice, a prekovremeni rad se uredno plaća. ovo je dokaz da je firma ozbiljna i da je Bogdom vise ovakvih u BiH!
Elmedin nikako da ocisti senzor na svom foroaparatu :)
600 KM je VISE OD PROSJEKA BIH PLATE. Zato prestanite kukati i napisite gdje je to veca plata u BiH.
Ma evo mi ovde radimo 14 godina a nismo primili platu.Sta ugrozava vas rekord?Pa ako nam plate nista od rekorda.Nadamo se da vam nece platiti jos 14 godina.Nece valjda
Iskreno, neka ćaći svom u Svedskoj daju tih 600 maraka! Ljuuudi moji šta Evropa od nas uradi!
A ti lezi dzabe i kukaj
600 KM to je otprilike 5-6 pari cipela ostalo na džep. Uostalom i sve najbolje svjetske kompanije idu u Aziju i tako mlate pare
u svedskoj stanarina za stancic kosta 400 eura, a ovi placaju 600 KM, to je robovlasnik, kapitalizam - savremeno robovlasnistvo
@slika1 Hmm, nesto mi tvoja logika nije jasna. Plata se placa po standardu zemlje gdje se nalazi osoba u radnom odnosu. Ne mozes ti ocekivati platu u BiH na nivou Svedske samo zato sto se proizvod radi za kompaniju iz Svedske. Nije realno.
Trenutno je tesko dovesti slicne investitore radi opste situacije u zemlji i ostalim okolnostima. Zato cestitam onima koji su to uspjeli ! Radimo zajedno i slozno.
u svedskoj kostaju ove cipele od 200km pa nadalje
dabogda na godinu imali 600 evra a ne ovih km
Sad ce da se zale kako rade za 600.KM u banani nokome nemozes ugoditi
Plata 600 a par ovih djecijih sandala kosta 150 maraka u skandinaviji.
Extra dobra obuća, ja udobnije cipele nisam imao?
Ti sam sebe pitaš ili nas u vezi sebe?
Samo da nije Turska ili Ruska. Svedjani bar posteno i redovno placaju.
600 KM hahahahhahahah sa 600 KM ne možeš uopšte preživjeti...kaže Federalni Zavod za statistiku da potrošačka korpa za 1 mjesec iznosi 2000 KM za 4članu porodicu, znači 2 roditelja kad rade za po 600 KM = 1200 KM, opet skoro 50% ispod prosjeka ... KATASTROFA.