Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ih otkad smo mi na virtuelnim parama :)
Ma ne samo parama i hrana nam je virtuelna. Ljudi zamisljaju da jedu jer drugog izbora nemaju.
Treba ga upoznati i sa "virtuelnim zatvorima" koji su izmisljeni ovde u BH pa se ubice, kriminalci, silovatelji slobodno krecu i ponavljaju djela za koja su osudjeni, a nisu ni svjesni da su ustvari u "virtuelnim zatvorima"
mi smo strucnjaci za virtualizaciju
BH gradjani su naj veći "Guglaši" na svjetu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
davni dana smo imali virtuelne certifikate,onda su ti isti sto su nam dali kupovali al po znatno nizoj cijeni,onda su za pravu vrijednost certifikata kupovali dionice ili neke drzavne firme,i tako nasi postadose virtuelna vlast koja za obicnog covjeka je nedodirljiva. al sve u svemu narod postade za vlas viruelan,nevide nas jedino kada samo treba da se glasa.
al sve u svemu narod postade za vlast virtuelan,nevide nas jedino kada samo treba da se glasa. nesto i ove tipke se izlizale :D
Pokusavam zamisliti lika koji radi u google-u kako sjedi i cita klix.ba ... I nekako mi ne ide :)
hahaha u pravu si, otkako su ovi selimovici vlasnici klixa samo dodaju lazi...
E to što će mu ga Google prevesti sa našeg na Engleski da ga razumije, to mačku o rep (Ha, kako bi ovo preveo? Hang it on a tomcat's tail? Al' ni u ludilu ne bi imalo isto značenje). A drugo, što se tiče virtualne valute, to je isto kao i ove obveznice, pa i obična valuta koja će devalvirati i čijom će se vrijednosti moći lako manipulisati. Dok to, ili nešto slično tome, još malo zaživi pa će se početi manipulisati i uslovljavati, da se neke usluge i robe plaćaju samo Bitcoin-om, a to znači provizija na online poslovanje, provizija na pretvaranje u opipljivi noca, gubitak vrijednosti zbog promjena na tržištu i sl. Elem, profitira onaj ko ga je i izmislio, kao što banke profitiraju. Jedina razlika je što se ovaj jednostavno može u neka doba ugasiti jer je nepostojeći, samo 0 i 1 u virtuelnom i neopipljivom svijetu. No, biće to neminovnost u budućnosti. Trebat će neko pokriti dug, a najbolje je nečim "imaginarnim" kao što su obveznice, certifikati, a od sada i virtualnim novčićima.
nema meracka dok ti pare ne mazis po rukama ,kad si pun ko brod pa ono dodjes nesto kupujes i onda brojis neprocjenjivo zaista.
E sad necemo moci vise ni onu jednu marku od plate da potrosimo a da ne znaju gdje si je potrosio!
a, jest ovaj našo crkvu gdje će se moliti u pm. hebote te tvoj bitcoin, celulit i protein.
nas'o si vala gdje ces o valutama mrs kuci! :D
nemoj tako on prica djeci profitera dosadile im marke pa da vide sta su virtuelni bitcoin kako ce u buducnosti krast raju sa ovim i to virtuelno.
Koja je poenta pricati o necemu sto nece uopste funkcionirati! Bar ne za dugo vremena, gubi vrijeme lik bezeze, nama trebaju konkretni projekti kojima cemo se posvetiti. Vrijeme u informatickom svijetu ide brzinom svjetla. Debelo krme americko doslo ovdje da sere..
Sad kad muje budu na kiosku kupovali cigare i ispruze prodavacici praznu ruku i kazu,"virtuelno bona"! :DDDDD
" Stručnjak " ne rise i razligu, sad si našo šupljirati o nekim virtuelnim sranjima !!
jude
jos samomalo jebat cemo vam majku kada pocne sveti rat.
to dosli da prezentuju masonsku valutu sa kojom namjeravaju svjet pokoriti
Meni nikako nije jasno kako je KM toliko jaka u odnosu na evro... Jbt pa i Srbija i Hrvatska imaju jacu ekonomiju od BiH i mnogo veci izvoz a valute su im slabije pogotovo srpski dinar. Ima li kakav ekonomista da pojasni ove odnose valuta,zasto i kako?
Nisam ekonomista, ali je veoma jednostavno. Kurs je određen zakonom, a novčana masa se strogo kontroliše strancima. U Srbiji i Hrvatskoj štampaju koliko im treba i kada im treba i puštaju u opticaj što utiče na kurs
za zemlju je bolje da je domaca valuta manja u odnosu na euro, kada se kune izraze u eure to strancima izgleda jeftino, tako da to povecava izvoz, meni to tako izgleda, mozda grijesim
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pa i nasa valuta je vrituelna, niti ima pokrice, niti devalvira niti se igdje moze koristiti osim u BiH... Najobicniji komad papira koji je usput receno toliko lose zasticen da ga mogu falsifikovati srednjoskolci sa osrednjim poznavanjem Photoshopa i kvalitetnijim printerom
Sta ce tek reci oni iz filma Zeitgeist o novcu, valutama i pokricu u bankama. Isto ti je to i sa nepostojecim obveznicama
koja valuta ima pokrice danas???