Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Registrujes firmu u Makedoniji, primas remote radnike iz BiH.
Bravo za Makedoniju! U Federaciji su od Nove godine podigli namete na platu i to onim najsiromasnijim a Makedonija ukida porez. To je ta razlika koju osjecaju ljudi direktno u zivotu.
Ovako se privlace it giganti
Porez na dohodak od pisljivih 10% je najmanji problem. Najveci problem u bivsim socijalistickim drzavama su dadzbine na platu kao sto su Penziono 23% i Zdravstvo 16,5% - a penzije i zdravstvo u nikad gorem polozaju..
Ali oni nemaju ugrožene legitimne Hrvate i slobodarske Srbe. Da imaju entitete ne bi im bilo do ekonomije, imali bi prečih briga!
A u BiH povisuju porez napr. freelancer-ima. A daju poticaje firmama koje nastanu i nestanu preko noci. U Srbiji isto postoje olaksice.
Ono sto se trazi od drzave da naprave online sistem za invocing(izdavanje faktura) tako da svi gradani mogu fakturisati svoje klijente i da ne trebaju se baviti biroktatijom(opstina, porezna, racunovodstvo, fiskalizacija) online se prijavis napravis fakturu i platis 10% porez na dohodak(ne 10%+4%) i drzava tada ima opravdanje za 10% jel je uradila nesto.
bravo
Ovako se i Fadil bori samo on hoce da jos poveca poreze ako ikako moze
Zna li ko kako se prijaviti i seliti u Makedoniju?
IT-ovac nije radnik, već umjetnik....
Pa ja sam freelancer ne plaćam nikom nista. Država ako se ne pobrine za it mi bez nje možemo
gooUser1615661211 Kako? Ja sam krenuo nedavno i gledam kako koje su opcije da ne spuštam novac na banku jer tako porezna prati uplate iz inostranstva, da se razumijemo volim ovu državu i rado bi platio sve poreze ali trenutno rado bi izbjegao sve jer ne želim od svog rada plaćati destibilizatore države, korumpirane granične policajce, korumpirano tužilaštvo nikakvo zdravstvo,
ne želim zato ako imaš info da nekako potražim način bio bi zahvalan, gledao sam i preko ovih kriptovaluta bcx.ba ali ponovo moraš na banku