Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar ova Ljubuškić nije u zatvoru
veci je sajam prekoputa ispred njemacke ambasade, tamo isto dijele vaucere u obliku ulazne vize, raja probala, hvali
Mogu ja i bez tog vaseg navlakusa - vaucera da nadjem posao i da kroz platu za godinu dana dobijem vise od 12 000 km. Koji ste vi prevaranti, perfidni, ljigavi.
Vaucer od 12 000 km se daje poslodavcu koji zaposli radnika da ima za godinu dana za izdatke za tog zaposlenog, ukljucujuci i plate. I onda nakon godinu dana poslodavac ti da otkaz i prakticno ima radnika za dzaba. Nije ovo osmisljeno za obicnog covjeka, vec opet za onog ko ima lovu, da ga poguraju jos malo, a nama mazu oci sa vaucerom koji je ustvari plata za zaposlenog radnika... Kod nas nista nema bez mutljavine i pomaganja onih koji su vec u parama.
Ko hoce raditi ne treba mu Sajam.
Vrijedel vauceri za budjetsko zaposljavanje
Svi PAPCI sto sljegose u Rajvosa ne mogu dobiti vaucere niti trebaju dolaziti na sajam jer su vec uhljebljeni a Papaka je u o vom gradu oko 90-95% Ako neki nisu uhljebljeni onda su se na biro javili samo radi zdravstvenog osiguranja njih i porodice a rede na crno.
Radim u turizmu. Dogovorio ugovor o radu, nisam ga nikad dobio. S tim prijavu nisam nikad dobio. Lomio se radeci gotovo svaki dan. Slobodan dan mi je bio kad poslodavac nema turu. Nista nisam mogao planirati. Jednu turu sam radio 17 sati odjednom. Osoba koja je radila sa mnom radila tri sedmice bez slobodnog dana. Sada radim turu po pozivu. Kod nas je u turizmu sve na crno. Ako je neko osiguran ima da mu dusu izvade. Nazalost puka istina.
Novokreirano radno mjesto kota od 150-180,000 KM a ovi bi zapošljavali za 12,000 KM. Pa mi bi sve zaposlili za godinu dana!!
Smijesni ste, sajam se zove TURIZMOM, vise od pola sajma it i programeri, drugo pola hoteli i restorani. Znaci IT i ugostiteljstvo, turizma na sajmu nema na mapi, protracio pola sata zivota
NE DOBIJE RADNIK OVIH 12 000KM (DOBRA FORA) nego Poslodavac,To znači dobijete samo vaučer komad papira i tražite posao kod nekog poslodavca i kažete da imate taj vaučer i ako vas gazda želi primiti mora se prijaviti Službi za zapošljavanje za zahtjevom da ce vas zaposliti na najmanje 1 godinu i da ce mu Služba upltiti pola novca za doprinose i plate koje vam bude isplacivao, a vi radnici morate zaraditi platu u toj firmi kao i do sad,ALI IM JE DOBRA FORA.
Ti to predstavljas kao prevaru neku ?
Ma dajte molim vas na svim iole bolje plaćenim radnim mjestima mahom sjede nepismeni ljudi ,nemojte lagati narod,bitno je samo ko koga poznaje i stranka.
Znaci nadjes posao i unovcis 12000 kroz plate.... aha mora raditi godinu i po da bi unovcio vaucer
Ovo da mogu platiti svoja radna mjesta? Legalizovanje korupcije?
Ako ne dobiju posao, hoće li ovih 12.000 moći unovčiti da prežive do narednog sajma 🙈🙈
Sjecal' se ko sto hiljada radnih mjesta?
Kad je onaj prijasnji ministar Delic potrosio 9 miliona maraka na putovanje Trojakas sa zenama i ljubavnicama u Dubai, pricao nam je da ce nam se to visestruko vratiti. Nit se to ikad vratilo, nit je Delic ili bilo ko odgovarao za te potrosene novce, i uz to taj isti Delic nagradjen novom foteljom u vladi Federacije BiH. FUJ m. vam kriminalnu komunjarsku.
Da li ce moci Salihamidzic sa zenom po sadasnjim cijenama skoknuti bar jednom do Dubaia kad dobije ovu odstetu od 6-8 mil eura