Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo vidi se koliko puno košta Njemačku naivno institiranje na bezuslovnom prelasku na tzv. obnovljive izvore energije. Tako industrijski razvijena i ovisna o relativno jeftinijoj energiji to više nema. A Francuska koja je ostala sa punom flotom reaktora postaje privlačnija za business.
Ti navodni dogovori o izlasku svih elektrana na ugalj do 2050 ili zabrani konvencionalnih auta nakon 2035 su čista ubleha.Oni koji se navuku na to i obećaju, teško njima. Oni samo pokušavaju da nekoga tjeraju na nešto a svjesni su da se to neće desiti do tada i da će se prolongirati.
AMPEL njemački ukida nuklearke, a Poljska gradi??? Najgora vlada je zelena koalicija
PoturchenUnevakat...vidim neko se boji BiH kao nuklearne velesile Balkana. Odi malo na prtale TrraPower, Moltex, KairosPower....Argonne NL (The Big Lie About Nuclear Waste....https://www.youtube.com/watch?v=IzQ3gFRj0Bc) i tu je Pumpa (zaustavi se na 3:20 time) nase Bosanske nadarenosti...zove se FATA. Pozdrav od BiH Muje.
Razvoj buducih Nuklearnih Elektrana uveliko ide u cijelom svijetu. Te nove elektrane ce koristiti jako malo urana i radice brez velikih pritisaka tako da nema opasnosti od eksplizije. Oak R Nacionalni Labaratorij je testiaro tu vrstu reaktora 1964-1969 i pokazao se dobrim. Kod nas Energoinvest i Emerik Blum su poceli nuklearni proekat davnih 70-tih. Nas mladi naucnjak Dino S (phd NE) radi u ORNL...takodjer nas Bosanac im je pomogao da naprave test Pumpu 2010. Idemo BiH na razvoj N reaktora.
Treba nam jedan reaktor da možemo hagra praviti od juce.
vrijeme poluraspada nukearnog otpada je 100.000 godina
Najprihvatljivija energija, nema alternative. Da su se resursi koji su potrošeni na "zelene energije" uložili u iznalaženje rješenja za nuklearni otpad, sad bi imali riješeno energetsko pitanje za cijelo čovječanstvo. Ali zeleni, vođeni lobijima koji zarađuju milijarde na solarnim panelima i vjetroelektranama, vode glavnu riječ, misleći da čine nešto dobro. I onda Nijemci ugase nuklearke i kupuju struju od Franciske, proizvedenu u nuklearkama.
Vec 50 godina se pokusava rijesiti problem nuklearnog otpada. Vjerovatno nema pravog rjesenja. I tvoje misljenje je vodjeno odredjenim lobijem. A taj zeleni 'lobi' je dosao od naucnika jer se radi o OBNOVLJIVIM izvorima energije sto uran takodjer nije.
A njemacki glupaci ugasili nuklearke a ostavili na ugalj nekoliko ih...
Kakva suplja…forsiranje elektricnih auta, a pokrecu se nuklearni reaktori. Jednostavno na sve nacine se pokusavaju arapske zemlje “zalediti” od nafte pa do svega ostalog.
Pa nuklearna energija je najbolji, najsigurniji i najcistiji vid energije koji je covjek izmislio. Zeleni su ogromnu stetu nanijeli prethodnih 40ak godina u blokadama istrazivanja i gradnje novih reaktora prije svega planeti, ali i citavoj ljudskoj vrsti. Milioni ljudi su umrli od posljedica zagadjenja uzrokovanih fosilnim gorivima. S druge strane, stotine i stotine reaktora vec 50 godina proizvode cistu energiju.
"kraj ere fosilnih goriva" za vas što mislite da je svijet od čokolade
Daj to u Bosnu ne bi li nam dosao kraj
svi mogu koristiti nuklearnu energiju osim Irana koji ima prirodne izvore ovog goriva?!