Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A šta za ovaj mjesec sto su damu gladili? I to ide puna plata?
Zašto imate u naslovu neposluh ? Ljudi kad na zapadu nerade ili protestuju, nazivate ih borcima za ljudska prava, ovo nije neki ološ niti ste vi neki gazda da ih zovete neposlušnim, koliko dugo nisu imali plate a radilo se.. Klixe poklopi se
Eno im sindikat već zadijeda i dogovara datum slj. štrajka.
Do kad
Ja ba do kad ?
Ite ba bavite se nekim drugim poslom, vidite li da rudnici propadaju i ta vrsta posla. Haj sto vam je babo i dedo radili taj posao ali sto vezete i djecu za rudnike. Saljite ih u skole i fakultete a dalje od rudnika.
Treba rudarima dati plate ali u isto vrijeme menadžment rudnika smanjiti a istovremeno napraviti efikasnijim. Nema razloga da uprava rudnika bude brojnija od rudara koji silaze u jamu.
Rudar provede 6 mjeseci na bolovanju, 2 mjeseca u strajku i za 4 mjeseca rada dobije 24 hiljade godišnje.
Za deset dana će iskopati par kanti čumura i onda opet obustava zbog sljedeće plaće.
MA JBT SE VIŠE I VI I RUDARI...SVAKE GODINE ISTO ZAJEBAVANJE.ONI PREKINU-VI DATE PLATE