Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nas kapitalizam pojede, bescijenje i tržište koje izrabljuje ljude. Možeš zamislit kolko bi nas derali da se ne daj Bože privatizuju...američkom politikom do istrebljenja nacije
polako postajemo robovlasnicko drustvo...
mi smo od alije robovlasnicko drustvo
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Mozda se ceka Silajdzic,ili neko iz SDA,da sve prodaju za 1 km,hahaha.
svaki SDAovac koji radi sad u telekomu bi sa pjesmom pristao da se prodaju za 1 km nekom zelenasu, a da drzava od toga izgubi 2 milijarde km
Sad novinari u Dnevnom avazu pisu kako je najavljena privatizacija Telekoma i Elektroprivrede.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gospodin Adnan Terzic je davno rekao da ce se izaci iz ove situacije tek jad se prodaju ove firme. Stranke ne vode borbu za politicke i opće korisne ciljeve nego je ovo klasicna borba za resurse.
Da se Bog'do privatiziralo. Ovakve stvari su svugdje privatne u Evropi. Bolje je da je neki privatnik gazda nego ova korumpirana drzava.
Kako to da se nasi bosnjacki politicari lahko dogovore da se ne proda bh telecom? Retoricko pitanje na koje svi znamo odgovor@ zato sto tu radi njihov sin, zena...snaha, zet, kcerka...jesam li reko zet?
Ukratko sve do 10 koljena su pozaposljavali , sirotinja moze samo sanjati da radi u tim firmama . Nazalost !
Naravno da nece. Telekom i elektroprivreda su poluge korupcije.
Hvala Bogu, pa jedna od rijetkih pametnih odluka u posljednih 20 godina.
Jebale vas i elektroprivreda i telekom stranacke koke nosilje , sirotinja nema nikakve koristi od tih kompanija . Sve prodati pa da zivimo u nemanju ko i do sada samo nece vise moci uhljebljeni imati onolike plate to kod privatnika ne pije vode , toga se oni boje odose privilegije . Ko ce onda puniti crne stranacke fondove ???
Jedina drzava u Europi,gdje su mobilni operateri drzavni.Zbog cega je to tako.Zato sto ovako mogu uzimati pare,stranci i svojoj familiji.A ako ga prodaju privatniku,pojeftinice impulsi,ali nece vise biti kradje i para za familiju i stranku.Znaci dok je drzava koruptivna tako ce i u buduce biti.A narod ovca niti vidi niti cuje.Balkan expres.
@Hrmpallier Norvežani su Norvežani. U njihovom telekomu je druga priča. Kod nas su javna preduzeća feudi stranačkih moćnika.
Neće još privatizovati jer valja još podosta rodbine zaposliti, neki još nisu punoljetni.
Ali nas Bake je zivio za taj dan. Sada je sve palo u vodu...
Kad bi SDP najavio da treba ostati na planeti zemlji, pola kliksovaca bi im .ebalo mater sto im SDP ne da da idu na mars.
Moguće je da će, ako ne uništiti, onda srozati Telecom blizu uništenja, a tek tada će ga prodati. Ovo je bošnjački model upravljanja.
Kad vidim ko sve radi u Telecomu pozelim da se privatizuje pa da i njihovi inzinjeri osjete kako je biti inzinjer u privatnoj firmi !!!
ma prodati to treba, propast ce sve, izgubit ce vrijednost , pa sta ce poslije sa tim , neće ga niko htjeti kupiti
Eto Cesi su prodali Skoduj pa se ne zale. Privtizajica je dobra stvar ako je kvalitetna. BH telekom gubi konkurenciju na trzistu od ostalih operatera. Cijene su previsoke, minut razgovora na mobilnoj mrezi je skuplji nego u vecini drzava EU, gdje su plate vece. Posto je firma partijska/drzavna boluje od svih onih problema koje su dovele do propasti vecine socijalistickih kompanija u svijetu . Nemaju strucne kadrove kako bi bili konkuretni ali zato imaju partijski podobne kadrove. Moja Tv je naprimjer usluga koju su instalirali Slovenci sa svojim inzinjerima (i dobro naplatili) a BH telecom ima toliko "inzinjera" . Nivo usluga nije na nivou a cijene su sve vece. Tako da ce zarada da nastavi padati i na kraju ce firma uci u gubitke. "Increased competition sees BH Telecom report flat net profit as revenues decline", jedan od naslova u stranim medijima pokazuje pravac kretanja BH telecoma za par godina. Na kraju ce firma biti pojedena iznutra i od konkurencije, vrijednost ce se urusiti.
@hrmpallier Ti ocito si neko veoma zatucan i star, mislim da imas preko 55 godina po nacinu razmisljanja. Tipicna skola Socijalizma i Sampoupravljanja. Firme ne postoje da zbrinu neciju dijecu ili da podmire stranacke interese, nego da u uslovima trzista i konkurencije ostvare profit za svoje zaposlene i drustvo. Nije firma mjesto za zbrinjavanje necije dijece, ni moje ni tvoje, nego treba naci najbolje kadrove koji ce ostvariti cilj. Na kraju krajeva ima puno djece koja su zavrsila skole i nikad nece biti "zbrinuta". Druga stvar je da ako BH Telecom ne bude uspijesan u uslovima trzista i konkurencije, nece se moci prodati ni za nikakve pare. Onda ce i ta djeca morati da odu, Gdje smo sad bez veliki firmi, pitas se? Pa upravo takvo razmisljanje kao tvoje ih je dovelo do propasti, jer su sluzila partiskim kadrovima za karijeru i bogacenje, jer su se postavljala djeca "podobnih" a ne sposobni. Konkurencija i trziste ih je pregazilo i sad su radnici na ulici. Kad vec pricas o 130M maraka, i privatni sektor placa porez. Prihod od PDV i poreza i danas dan dolazi vecinom od privatnog sektora. Postavi pitanje sta ako bi se BH Telecom dobro privatizovo pa bio jos uspjesni? Mozda bi se uplacivale i milijarde i vise zaposleni. Ova firma ce propasti i na kraju necete je moci prodati ni za koje pare, bit ce poput Krivaje i ostalih gubitasa, Razlog tome je sto nije konkurentna jer su politika i partiski interesi zamjenili svrhu firme.
Najgore što je Telekom državno vlasništvo ali građani ove države to ne osjete skoro pa nikako. Prvo, za jednu državnu firmu, cijene nisu proporcionalne sa uslugom, a drugo, zapošljavanje se isključivo vrši preko poznanstva a ne zahvaljujući iskustvu ili profesionalizmu. Jebiga, zato mi i ne bi bilo toliko krivo da ga prodaju, a da smo inače uređena država, Elektroprivreda i Telekom su u modernom svijetu 2 velika stuba koja se jednostavno ne daju tako lahko.