Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jeee, bit ce nam za 0,5 kf jeftinije gorivo
Sve da se Rusiji zap*di.... Poslije ove vijesti Putinu vec stravu saljevaju...
I potrošači imaju monopol, natjerajmo ih da snize gorivo, kako??? pa fino, evo recimo ako je EP najveći, rcimo realna cijena je 1,8 ili manje, fino svi prestanu sipati na EP dok ne snize cijenu, a kada snize svi kod njih dok i ostali isto ne učine, a MORAJU jer će propasti, imaju ogromne fixne troškove....ali DOK JE OVACA BIĆE I VUNE! Samo ne znam imamo li mi udruženje potrošača, neovisno da javno pozovu na bojkot nečega?????????????????????????????
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Barelu i ako te ne znam dobar si čovjek , samo padaj ! :)
ovo se necu svidjeti ayatollahu..bice opet da su se urotili arapske zemlje protiv irana
Čitam da distributeri razmatraju sniženje cijena Nafte za 2 feninga i benzina za 3 fen ali još nisu postigli koncensuz.Izgleda da čekaju da barel bude cener pa če onda akobogda.
Al mi imamo zalihe koje ne mozemo potrositi...kupili smo cjelokupnu gotovu svjestsku naftu i trosimo jos uvijek tu naftu kupljenu po starim cijenama hhh
RUSIJU I IRAN JE NEMOGUĆE UNIŠTITI ...ALI ETO MOGUĆE JE UZALUD POKUŠAVATI!!!!!!!
rusija je raspad od drzave imaju 3 uredjena grada ovo ostlao ni betona nema
U SAD-U imaš sve slobode medija pa opet kada opsuješ predsjednika demonkratija ti pokuca na leđa i opomene te da nisi u Grčkoj
Jutros kod "BIJEDNIKA" na HIFI dizel 2,11KM ...hebes ti tu kompaniju u kojoj je Venan direktor !!!!!!! A gazda iste sto bi posr'o, to bi pojeo da ikako moze!!!!!!!!!!!!!
160l za 40$ il 160l=63KM :D 1l=0,40KM a kod nas pojeftinili za 5phGdjhe su sad inspekcije?! a da slobodno trziste :D Zastita potrosaca!? Ma potrosaci su tu da ih svi gule i je*u!!!!
Na burzama neki igraci zaradjuju kad cijena neke robe pada. Ne gubi OPEC na ovom padu cijena nafte sigurno, mlo su to veci i prefriganiji igraci nego sto mi mislimo..
Saudijska Arabija je ovdje nosilac aktivnosti. Ona zeli da jednim udarcem ubije tri muhe: Da snazno naudi Iranu kako bi ga primorala da odustane od nuklearnog programa i izbori se na taj ancin za ukidanje sankcija. Sa ovom cijenom nafte i sankcijama Iran ne moze prezivjeti. Sunitska Saudija nikako ne zeli Siitski nuklearni Iran. Saudisjka Arabija zeli da pogasi proizvodjace nafte iz skriljaca u Americi. Amerika trenutno podmiruje 89% potreba za energijom iz sopstvenih izvora a 2025 godine ce izvoziti energiju. Rast BDP u trecem kvartalu 2014 je iznosio 2,4% ali potraznja za naftom i derivatima se smanjila za 0.3%. Saudijci su izracunali da im je bolje je odmah Americke prozvodjace nafte iz skriljaca bacit na koljena kojima se ne isplati prozivoditi naftu ispod 70$ po barelu. I trece - Saudijska Arabija zeli da ucini Rusiju da se pozabavi o sebi. Podrska Siitskom Assadu im nikako ne ide na ruku -oni zele vidjeti Rusiju down a za njom ce brzo i Assad.
vidi kako se moze kad se hoce.. a hoce se zato sto je amer naredio... majku vam vasu.. zadnji kap krvi nam pijete a sada kada treba s*** putina, ma nikakav problem ni 40 dolara po buretu.. da vam nanu naninu.... ako nije problem, sto je onda do sada cijena bila 80-90.. nekako ne mogu da vjerujem da u ovo danasnje vrijeme potraznja za naftom moze iz godine u godinu biti niza.. znace, nema sanse.. moze samo potraznja za TV aparatima rudi cajevec biti niza, ali za naftom sigurno ne...
Hvala Putin.
Evo ja danas sipao po 1.06€ litar dizela.
Za vrijednost kompanije Apple se moze kupiti kompletno rusko trziste kapitala + po jedna iPhone 6 svakom Rusu. To govori dovoljno o omjeru snaga u takozvanom ratu izmedju Rusije i zapada. Slicno omjer snaga bi bio kad bi BiH zaratila sa Njemackom. Mi bi se ovdje puhali, busali u prsa, pjevali patriotske pjesme itd. kod Nijemci ne bi ni znali da ratujemo protiv njih :)
U RS je na nekim pumpama 1,89 Euro 4 dizel... samo neka pada!
u Doboju na Gaspromu dizel 2 KM, ruska nafta, ja namjerno kupujem da kršim sankcije EU Rusiji
Hahah, pa EU to i zeli, da se energetski prehranjuje ekonomskim lesom Rusije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
došao vakat za blokade pumpi,,,,,
Neke zemlje placu (prvenstveno Rusija i SAD), mnoge naftne kompanije placu i to sad u vijestima nama kao placu a mi krajni konzumenti ne mogu biti sretniji sto je nafta vako jeftina, dobra stara vremena se ipak vracaju kad je nafta bila 30 dollara po barelu to je realna cijena a ne ona napuhana od 150 dollara i panike od 200 dollara....
to se vjerovatno radi,da evropske zemlje dobiju jeftino,zato sto su zakuhale sa rusijom,tako da ce uzimati dzaba naftu iz islamskih zemalja,a rusi da prodaju svoju sami sebi
Americi nafta ne cini 60% budzeta ko Rusiji. :|