Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidiš po ovim lihvarima i vlasnicima munaficima benzinskih pumpi da se oni ne boje Boga kad misle da mogu da rade šta hoće. Smisle opravdanje i cijene goriva ostanu iste dok u svijetu pada. Ovdje je trik taj što cijena ne smije biti prevelika jer bi u tom slučaju došlo do protesta ili bi ljudi jednostavno prestali sipati gorivo i time bi lihvari bili na gubitku. Zlatna sredina je 3 ili 3.50 po litru, znaju oni to
HIFA seen 😂
AZ09 upravu si 100%, ne znam cemu toliko minusa… u ekonomiji se koristi svaka prilika za zaradu, MI smo krivi sto je gorivo 3+KM, MI I NIKO DRUGI, sutimo trpimo i zalimo se na Klix-u…
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bingo Tuzla jutros dizel 3.01 a na ostalim pumpama svi ko jedan 3.31 uz mala odstupanja. Uskoro i prva Bingo pumpa u Sarajevu ispred BCC. Kakav god bio, hvala mu za ovo.
2.81-2.85 bi treebala biti po svim zakonima. odma da sprijecim znalce racunao sam i skok dolara i sve moguce akcize i marze.
Hifa glavni odbor SDA.. Usput unistio i zeljeznice
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ustaljeno je misljenje kod bogatih da je narod kao stoka,sto i nije daleko od istine.
Ja, i ?
U Sloveniji jeftiniji dizel nego u BIH trenutno je 1.6 eura a gdje su njihove plate a gdje nase ne govorim zbog glupih poredjenja vec radna snaga na pumpi je mnogo skuplja nego nasa, Znaci deru nas...
Nema to veze sa platama, mi gorivo uvozimo i to veliki dio iz Slovenije (luka Kopar),tako da je cijena iocekivano jednaka ili skuplja nego u Sloveniji.
Ne samo da je cijena nafte pala i to znacajno vec je istovremeno i dolar izgubio dosta na vrijednosti u odnosu na prije mjesec dana tako da bi cijena goriva po svim ekonomskim logikama trebala znacajno pasti. Uz to vec 7 mjeseci znacajno pada index cijena hrane i sirovina na svjetskom trzistu https://www.mckeany-flavell.com/fao-food-price-index-down-for-seventh-straight-month-11-17-22/ ali nasi lihvari i DALJE dizu cijene svega...gdje staje logika pocinje BIH!
Inspekcija pajli
Cijene nafte pale. Zašto gorivo nije jeftinije. BiH naftaši odgovaraju. Al i dolar je oslabio a mi kupujemo u USD dolarima.
Treba cijenu dizati jos. Mi nismo navikli da nas ne jbu. Sta god se desi, da ona ide gore. Jedino kad smanjimo potrosnju raja, ona ce ici dole.
Emperor@ Glupko, pogledaj intervju D. Margetića, najboljeg istraživačkog novinara u Hr, za BN tv i ranije za Face tv, pa ćeš vidjeti kako glavnina uvozne nafte ide u režiji hr. gen. Čermaka, Dodika i Čovića iz Rusije, dolazi u RS i FBiH, a potom se volšebno izvozi u Njemačku. Dakle, ovaj rečeni uvozni lobi diktira cijene nafte kod nas a pumpadžije uzimaju cca 5%.
Da Bog da im za lijeka trebalo
Znaci da očekujemo novo poskupljenje.
Auuu, gdje je Međedov kad ga trebaš, da objasni kako će biti 300 dolara po barelu do Nove Godine
Hifa je zlo.
Ima li iko da javi našim pumpadžijama
Hahahah derime selima rekose nadrealisti
Sve iznad 70 je previše