Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Važan je pstanak rudnika i još je važnija energetska neovisnost Države. Blok 7 to omogućava. Treba graditi i Blok 2 u Kaknju, kao i TE u Banovićima. Da smo imali iole kompetentnu vlast (‘faktura’ ide ka SDA koja je na vlasti bila prethodnih milion godina), to bi do sada bilo gotovo i energetska neovisnost bila bi osigurana barem do 2050. godine.
Evo sad pročita da je Nikšić zaustavio Blok 7.
Mogli ste napisati sta radi taj Husic kad ga vec citirate.
Tako je to kad ti Nikšića, Konakovića i Fortu ne izabere narod, već ih na f-je posadi Marfi. Sada plaćamo cijenu za to. Za svaki iole ozbiljniji projekat prvo zeleno svjetlo mora dati OBERPREDSJEDNIK BIH Marfi. Marfi rekao Nikšiću "zaboravi blok 7" i džaba predizborna SDP obećanja, džaba procjena stručnjaka da smo za koju godinu bez Bloka 7 u buli. Jer Trojkašima je prvi i jedini kriterij onaj ko ih je posadio. Zato se radujte za 5 g 5 puta skupljoj struji iz uvoza.
Na strani 10, pdf "Plan SDP BIH" stranica www.SDP.ba stoji sljedece: POKRETANJE ZAUSTAVLJENE INVESTICIJE BLOK7 TE TUZLA. Ovim su planom su oni usli u izbornu kampanju. Nermin Niksic je neki dan potpisao prekid ugovora sa kinezima za izgradnju BLOKA7. OVA STRANKA JE CISTA PREVARA!
Neophodno je obezbjediti energetsku neovisnost izgradnjom bloka 7 u Tuzli i TE u Banovicima u paketu.
budućnost rudnika i EP je da se na vlast ponovo vrati sda stranka koja nas je i dovela dovde,za 30 godina nista nisu uradili po tom pitanju.
koji ste vi lopovi struje ima dovoljno za domace stanovnistvo i industriju ali vi hocete da izvozite i prodajete ono sto pripada narodu
Svi se bore za energetsku nezavisnost ali gdje prestaje logika počinje Bosna.
Dzaba nagadjate,o bosni odlucuju drugi
isprali ti mozak
Ako ne izgradimo TE mi smo gotovi.
Budućnost radnika će biti svjetlija ako ne bude SDA u velikim javnim preduzećima... sve su uništili što se moglo uništiti!!!
Vidimo. EP iz plusa uništen za godinu dana od trojanskih kadrova.
Plačaju lageru po toni 180 km a za ugalj iz koncerna 50 po toni je san. Pri tom 90 % uglja iz vlastitih rudnika uz TE bez troškova prevoza al nema IMT. Ovo je za hapsit sve kadrove unazad 10 min.
Mi necemo iMati ni rude ni struje ni radnika, kad mislis da ne mozes gore bosnjo kaze moze.
Buducnost je zavisiti od drugih. Kada objektivmo sagledas stvari tako nam serviraju agendu da drugacije i ne moze biti. A sto bi i bilo? Evo recimo nasa divna BiH nema nikakav prirodni potencijal, nema tu nikakvog bogatstva Bogom datog, nije lijepa i moraju nas drugi uzeti pod svoje okrilje! Jer... sta nam drugo zele nego dobro? Nadam se da je sve jasno ko vedar dan!?
Zatvoriti rudnike i TE jer izazivaju kancer...graditi mHE,jer je samo 30% hidrokapaciteta iskorišteno,dok je u Njemačkoj 85% iskorišteno hidropotecijala.
mHE su jos gore od TE.
Trebalo bi razdvojiti u naslovu na rudnike u Federaciji i na rudnike u RS jer vlasti u federaciji slušaju svoje gospodare iz ambasada i eu i zatvaraju rudnike zatvaraju elektrane i na putu da prepuste energetiku stranim privatnicima isto kao i Srbija Hrvatska i ostale prcije.za razliku od njih vlasti RS ne zatvaraju nista nego otvaraju nove prave nove elektrane i hidrocentrale i ništa ne daju strancima.zato i jesu smetnja jer jedini nedaju drzavne resurse strancima