Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konačno nešto i dobro iz ove krize... Ne može se nikako protiv lobija kamiondžija. Možda počnemo ulagati u željeznice
Dobro se sjetili. Pored toga što se čitav svijet okreće željeznicama, ceste su nam toliko loše da nije ni čudo što su ovolike cijene osnovnim namirnica, sve ode na prevoz kamionima.
Eh da smo samo SDA skinuli prije jedno 5 godina,do tada bi riješili i ovaj problem
Samo maknite šlepere, cisterne i šticare s puta. Podrobiše asfalt, spori, prave gužvu a gazde i sinovi nek plate radnika a ne da se šepuri autom od 150 000+ KM.
Voz je zakon
Hocu ja da vozim kamion.
Tuga je da vi tek sad razmisljate o koristenji Zeljeznica, umjesto da masovno koristite nemjerljivi potencijal ove vrste saobracaja...Al to je taj kamionsko-banditski lobi, jos ukljucite naftase u ovo i sve ce vam biti jasno...
Ima klix koji laze na sva usta ima vozaca samo treba platiti.
Hoce poslodavci /MAFIJASI/ da se vozi na guzove da sjebu sve radnike ali da na miru svercuju E ne moze morate nesto i platiti.
inače svaka firma ima tračnice do sebe🤣neznam kako i sa čim dovesti robu do skladišta.možda će ih trebati manje al bez vozača kamiona nema opskrbe.isto kao i sa vozačima autobusa najveće svjetske metropole imaju dio koji moraju sa busevima.
Prija je bilo dignes kamen nađes vozača sad dignes kamen nađes gazdu ja ja..,.
U svakom zlu ponesto i dobro. Sad ulagati u željeznice, umjesto 70 kamiona i 70 vozača koji treba da voze, zagađuju okolinu, ucjenjuju cijenom, sad lagano dva radnika su dovoljna da prevezu sve. Samo modernizovati željeznice i izgraditi nove.
Pa da su pametni svi bi terete zeljeznicom prevozili, a ne ovako nam kamioni satrase puteve.
Neka vide kod Baketa ima li koji robot slobodan? 😊
Super vijest za zeljeznice...
I bit će sve gore i gore po ovom pitanju.
Nije nedostatak vozaca, nego pohlepa da se plate vozaci da mogu prebiti mjesec ko ljudi
trebalo je i ranije ovo planirati i prebaciti na zeljeznice a ne tek sada kad nema ko da vozi. Kamioni samo opterecuju saobracaj i daju dodatnu nesigurnost za ostale vozače.
Platite pošteno ljude/šofere, i to je to.
Waooooo!!!! Cuj rjesenje u zeljeznici. Dobro jutro BIH. Europa transportuje skoro 70% robe zeljeznicama i traze se sve vise, bolja rijesenja kako unaprijediti taj transport i uciniti ga sto efektivnim. A kod nas... sta reci kad sve znamo. Zalosno. Kao i sve ostalo. Bolje lijeciti nego sprijeciti.