Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo se radi ima 5 ljeta a broj nezaposlenih se povećava iz godine u godinu.
Ovo je samo lijecenje rana na par mjeseci ili godinu. Sistematsko rjesenje protiv nezaposlenosti ne postoji ni na vidiku.
U pravu si apsolutno samo mazanje očiju mene baš zanima gdje ce ova država biti za 10 godina sve što završava škole i fakultete se samo gnjezdi po biroima.
najgore kad najbolje studente zaposle ko asistente, hahahah
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na vrh glave su mi više ovi njihovi programi mjere koji izgledaju ovako: 1.Prvo se slomiš dok konačno naĐEŠ POslodaVCa koji hoće baš tebe među hiljadama nezaposlenih da zaposli u svoju neku tamo jadnu firmicu pred propadanjem 2. Onda čekaš da se prijavi na konkurS pri čemu je dužan navesti da hoće bš tebe i samo tebe< da "zaposli" i boga moliš da prođe, a onda ti otvoreno kaže da što se njega tiče na posao ne moraš ni dolaziti, jer posla svakako nema i firma mu propada uplaćivaće on tebi sve što je dužan tipa zdravstveno i sl. još će i tebi davati dvije tri stoje eventualno od tih para koje dobije, ali sve što ti preko toga legne nA Račun dužan si podići i lično mu u ruke predati, inače nišota od tvog angažmana, prijatelju
koja je ovo pljačka nemogu da vjerujem
Kakva ubleha boze sacuvaj.Bolje da su dali 5000 plastenika i parcela i konkretno ko zeli neka izvoli.Ovako ce se okoristiti podli privatnici i iskoristiti omladinu.
koga li su ova dva balvana zaposlila da mi ga je vidjeti...osim ukucana,to je normalno uhljebljavanje...kako ih nije stid sazvati konferencije za novinare,a i ovi novinari...ne znam sto idu...pa kad ih vidis na ovoj slici,ne obecavaju puno
Zbog ovih programa do sada u privatnom sektoru ljude zapošljavaju u pola cijene. Jer iz kase preduzeća ide samo pola novca. Pored činjenice da poslodavci mobingom tjeraju radnike iz preduzeća, kako bi došli do prava do novih "upola cijene" radnika, mi kao ekonomska jedinica spušatamo cijenu sopstvenog rada! Bravo majstori, usta vam se naserem i narpam petom.
crni vilajet
ima ljudi van KS..samo daj u KS nas ostale ko j...
treba ukunuti kantone, pocecemo se i tako sukobljavati
nije mi jasno,sta ja tu kao pripravnik treba da uradim,trebam posebno da se prijavim,ili ako me oni zovnu sa biroa slucajnim odabirom,sta..?
svaki put kada odem na biro, uvijek ih ima koji se tek prijavljuju na biro. strasno
Jos jedno veliko njeSra daj meni te 11 273,55 km pa skini sa evidencije a daj poslodavcu 2100 neka otvori biznis. Lopovluk neznam ko vam vise vjeruje vasi partijski sefovi.
sve ide na bolje u ovoj drzavi prije izbora -A DA MI POPUSITE MALO ZLATANA -
Ma i da se odobre sredstva opet ti treba štela kad se određenoj kompaniji odobri primanje pripravnika da se nađeš na famoznom spisku koji se sastavlja unutar firme i gdje svak svoga gura.