Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka ti cast majstore
Evo dokaza ko hoce da radi to i moze... Ali nas narod voli da sjedi i da vice, nejma se,lopovi sve pokradose, unistise isl. A znamo da je i Turska pokrenula biznis sa kozama i da ko god zeli moze da dobije tu donaciju koju je SDA obezbijedila za sve gradjane BiH, koji zele da rade i da od svog rada zive, a Turska je u dogovoru sa SDA spremila sve potrebne i dodatne informacije u vezi uzgoja koza. Pa ko voli nek izvoli, SDA je uvijek uz narod
Našoj omladini koja nema posla kad bi rekao da se bave kozama, dobro bi te namagarčili! :D
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
okozi me admire doktore ♡♡♡♡
Ahahaha Čuj okozi me
sta vas dvoje imate na celu :)????
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
još da nam pomogne i da nagovori onog ex reisa da čuva koze a popusti nas, đe bi nam kraj bio... veterinar čova, može mu se, sa druge strane nekome poštenomm čovjeku koji već ima dosta zemlje, pa i štale, pa ako tjeramo mak na konac ima i znanje za proizvodnju kozijeg sira i svašta još pomalo, ovaj visočki vic je nemoguća misija ovo je predstavljeno kao da se može odjednom krenuti i raditi, kao da se koza zagrabiti koliko ti treba a posebna priča je, opet, kako veterinari, kao i ljekari, dok okom trepneš, konkurentska stada proglase zaraženim i eto ti "doktorska plaća" ovaj "vješti visoččanin" eto može, i privatna veterinarska i doktorska lova od koza, nekakav porez plaća, jelde - jaštaradi pa, bem li ga, objašnjeno nam je do dna i ko nije fukareština - biće brzo - nemaj brige
Namakne se doktorska placa kada se nema fiskalna kasa.E sto nas ovaj posvijetli.Pa sta sada trebamo mi ko biva ostaviti sve u gradu i uzgajati koze i ovce.Da su se svi vratili na svoje,a sam Bog zna da nisu,da su na selima bivse kuce pretvorili u vikendice a u gradovima sidra bacili,sada bi nam bilo svima bolje.
koda nas sa 20 koza mozes i postat Doktor
Svaka čast jarane, a ovi što glume da nema posla, što radije idu na plenume neka vide da se raditi mora.. i imaćeš
onlinerad.webs.com onlinerad.webs.com Zaradite od kuce,zaradite dok surfate, na ovom sajtu naci cete detaljn a upustva za rad na 4 ptc sajta,koja provjereno plaćaju.otvori se račun na banci i primate isplate,POTREBNO JE ZNATI ENGLESKI(osnovno) na sajtu se zaradjuje klikanjem reklama i radom na mini jobsima,Sajt ne trazi nikakva Ulaganja,i nista vas ne kosta da probate,sve detaljne informacije.video upustva za rad na 4 sajta koja provjereno plaćaju mozete naći na ovom sajtu,najbolji dokaz uspješnosti samog sajta su HILJADE REGISTROVANIH CLANOVA S NASIH prostora,na sajtu cete naci dokaze mojih isplata za sve nevjerne tome(a nikad nisam ulozila nista osim upornosti) a onima koje moje poruke ometaju na neki nacin se stvarno izvinjavam,namjenjene su osobama koje zele da naprave neki dodatni prihod preko neta detaljna Uputstva na onlinerad.webs.com onlinerad.webs.com
Ovaj doktor je postao čoban a čobani hoće da budu doktori.Kod nas je sve naopako!
Da je ovako jednostavno kao sto ovaj momak prica i ja bih sada imao doktorsku platu, ali nemam. Zivim u okruzenju gdje se mogu uzgajati razne domace zivotinje, ali narod odustaje od toga. Imam i ja 10 ovaca, svake godine ih je sve vise, ali nije to znak da ja zaradjujem. Problem je trziste. Ja nazovem mesara koji to kupuje on se šprda sa mnom, ne dodje nikad na vrijeme i plati mi je tako mizerno da na njima skoro nista ne zaradim, i ako mi vjerujete, ispada na kraju da mi je žao tu ovcu prodati, jer nikakve zarade nema na njima. Jer ipak lakse je uvoziti neko meso, ko zna od cega i prodavati ga nama budalama.
nema problema,svi cemo gajiti koze u bh!!!!!
Čovjek je samo jedan dobar primjer da se može raditi.Ima tu puno prostora i za napredak.Ni ovaj posao ,kao uostalom bilo koji drugi nije za svakog,i ne znači da bi svi trebali uzgajati koze.Za one koji kažu da treba prostor,zemlja,pašnjaci...toga ima u neograničenim količinama u BiH,tj ima onih koji imaju zaista puno zemlje koja se uopšte ne obrađuje.U nekim,pametnim,zemljama neobrađeno poljoprivredno zemljište se oporezuje po enormno visokim stopama.Kada bi se vlasnici zemlje vratili na svoja imanja i ovi "bezemljaši"u gradovima bi lakše dobijali posao.
Uzgajanje koza je jako unosan posao, ja sam držim koze, trenutno imam 15 koza, mješovite rase nažalost, da nisam ranije prodavao svoje koze danas bi možda imao i do 50 grla, jedna koza zna okoziti i do 4 jaradi godišnje, u prosjeku su to ipak 3, dobro muško jare od 3 mjeseca možete prodati za 130 KM (mada je to jeftino, inace su i skuplja), mlijeko nije ukusno kao kravlje, ali je mnogo zdravljije zbog načina ishrane kod koza, mogu vam reči da je bolje imati 2 koze nego 1 kravu, i lakse je uzgajati veće grlo koza nego nekoliko koza, i koze su zaista jako simpatična bića, a uz i jako pametna, neke koze sam naučio i da mi pruže nogu kad im kažem "zdravo" :D...lijep pozdrav, i posla uvijek ima za onog koji je toga željan :)
Samo želim reći da je riječ o pametnim bićima, i to sam ih naučio jer sam blizak sa njima, sve svoje radno vrijeme posvećujem njima trenutno...
Svaka čast, samo sad će ti doći poreska i tražiti 17% od toga, pa će ti reći de sada malo fiskalnu uvezi, plati sanitarnu inspekciju, i ostale inspekcije, tako da ćeš vjerovatno, ne daj Bože, morati prodati ili zaklati te svoje kozice.
Svaka cast :-)
Svaka cast! Neka omladina sjedi po kafama i kuka kako nigdje nema posla i kako bez 2000 KM plate nece ni da ustaju ujutro! Evo vam svima prilika. Ja sam vec ucinio prvi korak.
pa radije ću kući ležat bez razhoda nego ustajat ujutro zbog plate manje od 200KM.. to ne dolazi u obzir
istina, ali sada čobani žele biti doktori u gradu...
Ta s Paga će ti parti napraviti sa kozama :D
Pa gdje ces to bolan reci ovim sto po cijeli dan sjede u kaficima i kukaju kako nema posla. Sram te bilo.
' Nema posla, nema! ' ' Pa, jesi tražio? ' ' Ma nisam, kažu nema. '
@aadnan Ta ti nije uredu. Da rasčistimo, ja imam posao. Gledaj to ovako: 1. Nemam para da kupim 20 koza. 2. Ja da kupim 20 koza, ne bi ih imao gdje držati. 3. Te koze bi vjerovatno kod mene umrle u roku od mjesec dana jer nemam pojma o njima. Tako da ovo nije tako trivijalno kao što zvuči.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)