Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja kako ces raditi nego na crno,kad su ti crna primanja,mamu vam vasu je.em,sta treba da budem na birou i cekam,da ga molim za prijavu,ili da zivim od 400 km penzije,koja moze biti 7 dana,znate i sami samo se pravite ludi gov.ari jedni.
samsung i ti si za mene kriminalac jer placas porez i finansiras mafiju na vlasti. nemoj mi price kako se od tih para placaju penzije i primanja odredjenoj skupini ljudi. to su kapi u moru... 90% tog poreza ide na plate prekomjernog drzavnog aparata sa nerealno visokim platama.
maloumno je i razmisljati da rad 'na crno' ide u korist radnika. mozda kratkorocno ima nesto veca primanja ali dugorocno je to jako lose po radnika i drustvo u cjelini.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kakva je to inspekcija kad se na dan prije zna u koju ce firmu
Nije tako, moj prijatelj radi u kafiću, bez prijave. Niko nikome nije javio, došli su, a kazne tek slijede. Tako da ta priča o dojavi ostaje priča.
Crn im život pa moraju raditi na crnoo
Fale im tri nule da budu u pola blizu
Treba ubiti provredu , nece radnici da se prijave , rade za kes, a na birou su , ne zele da budu prijavljeni , a poslodavci nemaju gdje , svedeni u cosak , nema neradnika a ne radnika . Niko da pogleda iz ugla poslodavca . Moj komsija prof sporta na birou a automehanica ubi posao na crno godinama .
Još se hvale ...smrdljivci !!!
Javna tajna je i placanje 500KM na racun a 1000Km i vise na ruke, kod mnogih firmi. Kad se tome stane u kraj bice puno bolje i drzavi, PIO fondu, radnicima, a ana kraju i samoj firmi koja to radi jer ce radnik koji ima sigurnost teze napustiti i firmu i drzavu. Ali poslodavci koji.se busaju u prsa kako rade i realnom sektoru i kako su sposobni biznismeni svojim lobijima to opstruisu.
A sto inspekcije ne kontrolisu i ugostiteljske objekte da li izdaju fiskalne racune? Danas pratimo nekoga na put, sjednemo u cevabdzinicu Zmaj na autobuskoj, narucili cevape i kafe, placeno na kasi, babetina na kasi ne da fiskalni racun, izuzetno drska ( nema racuna, sta ce ti racun, platio si razguli sada).😠😡😡😡 Meni doslo da joj zviznem pesnicu u onu debelu njusku.
Biti Radnik u Bih je Biti Rob u danih doba
Jesteli ikada u pekari dobili racun jahahahahhahahahahhaha
Oj na sirem podrucju, pa kakve lazi, pa idite na bascarsiju i zadjite garantujem da cete naci 101 samo na carsiji, al ne da jedete i da vas caste nego ispravno radite lopovi korumpirani
Samo po sarajevskim hotelima ima minimalno 1000 neprijavljenih radnika. Kao da to oni iz porezne ne znaju.
Ma to je kap u moru.Traba nama 1000000 novouposlenih radnika da se nahrane sve buđetlije.Morate pojaćati utjerivaće punjenja šuplje vreće buđeta.
Imam pitanje za ove sto kupuju pelet dali su ikada dobili fiskalni racun za isti ? Hvala ...
Porezna možda da pregleda prvo firme koje duguju ne milione, već MILIJARDE poreza!!! Najlakše po ljudima koji nemaju drugog izbora
Tuzla City 👉😄
Samo.