Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek se zdravo i nek ne puca!
Nema baš mjesta za optimizam.Ovo klizi u totalni rat,
Putine molim te ne puštaj Bajden nam je rekao da možemo bez tvog plina.
Hahaha, jbg ocekivano. Sreca u sred ljeta je krenulo, do zime palite termoelektrane, pa bumo vidjeli!
mi, Bosna i Hercegovina, smo mala zemlja i iako trebamo biti uz ukrajinu u smislu podrske, ne treba da se svrstavamo protiv rusije jer mi nemamo alternativu u jakoj ekonomiji pa da mozemo lako nadomjestiti neki izvor. jedino da nam zapadne zemlje garantuju da necemo ostati pothladjeni i gladni pa da covjek i kaze evo ok, i mi cemo se pridruziti rezolucijama i sankcijama ali ovako...radimo gresku :(
Rusi imaju kome da prodaju plin, zar ne? To su Kina, Indija, i drugi. Plin i ostali energenti su znatno poskupili i izgleda da se Rusi bas i ne brinu.
Ne nemaju kome da prodaju. Sva infrastruktura im je orjentisana prema EU, nista prema Kini i Indiji, a treba decenije da naprave. A zbog sankcija nece ni moci napraviti.
Ovdje u Turskoj mozes Ruse izbrojati na prste,sve zjapi prazno kako ih nema...toliko o time kako je njima dobro..
slava ukrajini. 😂
Zima u Sarajvu s njom a njena mama ne zna nista o tom.
i ja bih da sam na njihovom mjestu. Europu to ne sekira ocito dok daju 500 miliona za oruzije. Ali neka stići će sve na naplatu. septembar je blizu.
Pa ništa, bit će zimus svako jutro sikiru na rame pa u nabavku.
Pljuje se po Rusiji svaki dan. Istočne države idu do te krajnosti da ukidaju Puškina i Čajkovskog iz škola. Baltičke zemlje žele blokadu Kaljingrada, iživljavanje nad ruskim građanima u svijetu. I sad iznenađenje? Pa gospodo kako ste sijali tako će te i žnjeti....
Pa upravo tako, ova kriza ce se prebroditi, godina dvije dok se stabilizuje energetski sektor. Rusija s druge strane bit ce vukojebina narednih 50 godina u koju niko nece htjeti doci, a svi ce pokusavati pobjeci iz nje. Vec sada je zabranjen izlazak skolovanim ljudima iz Rusije, inzinjerima, programerima i sl. Sto je posijala rusija, znjet ce narednih 100 godina bijede i kokuzluka.
Imaš javni plan Njemačke da do kraja godine odustane od ruskih energenata. To je reko Scholz ima deset dana. Ne znam šta je problem? Jel problem sto će Rusija prodavati plin Indiji ispod cijene ili je problem sto ga neće prodavati Njemačkoj koja je javno rekla da joj ne treba ništa iz Rusije?
Zasto onda cmizdre?
Možeš imati plan, i on može biti nerealan. Nije Njemačka tj. njemački građani rekli da neće ruski gas, nego ono što se obično ne zove, a trebalo bi, njemački oligarhski, kvislinški pro američki režim je to rekao. Da se stavi na referendum da li bi radije plaćali 2 ili 3 puta veće račune ili diplomatski riješili eventualni problem sa Rusijom, pitanje šta bi bilo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bice EU PLOTiticara po banderama i hajfisima, mescini. Tanka je LINIJA sto SPAJA i RAZDVAJA!
Interesantan potez s tim da im je to bio zadnji ozbiljni izvor para.
Samo nek ne puca, drva za ovu zimu spremna dizi dizel na 5 KM! Amerika ce nam glave doci ponjamke se na komplet EU koja im titra ko qja? Vladimire nemoj nas patit zavrsi sa Ukrajinom i da znamo sta dalje 😉
Samo ostro po njihovoj zelji da se pate! Hoce bez energenata, treba im to i omoguciti!
Ne znam sta ovo cudi, ja da sam Rusija odmah bih zavrnula sve. Toliko sankcija, ko sisa narod i citavu evropu sto su cijene u nebo otisle, sto su ljudi gladni jer je hrana preskupa, gorivo, sve zivo. Treba svi da gladuju znog Ukrajine. Presmijesno.. ovo je normala potez i Evropa se igrala s ovim i dobila sta je htjela.. Lafo sankcionisu Rusiju, a nas sviju povalili.
Misliš da svi gladujemo zbog putina. On je pokrenuo agresiju na ukrajinu. On je sve ovo svjesno započeo. On je lično kriv za ovu krizu. Jednostavno da nije pokrenuo agresiju nikada ne bi došlo do krize.
Useru, Korona???
PRIKAŽI ODGOVORE (1)