Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drugi sponzorisani članak notara na istu temu govori o tome kako su uzimali pare lopatom, za osnivački akt preduzeća uzimaju 750KM samo mjenjajući ime i adresu ali nije ničija do zore gorila :)
Nije tacno. Ima tarifa. Promjena osnivackog akta je 100 KM + pdv. Ne lupetaj
A političari i m pomažu u tome zato ćemo se i raspasti :D
Dodajte 'PROMO' u članak. Što su se naoštrili notari kako im se primanja smanjiše sa 30.000 na 15.000 KM mjesečno.
Samo vrati sve na staro resetuj, neće nama Njemačka pomoći. Sve se oko njih raspada, samo bi oni da imaju neki standard, a život nikakav, jadan i odvratan. Mi moramo imati svoj sistem, pa neka se drugi prilagođavaju, nismo mi Njemačka, niti ćemo biti. Svakako su nam zabili nož u leđa, tako da nikad ni EU nećemo biti, a I bolje!
kolege u Njemackoj, bil vam bio zahmet da napisete pismo nasoj vlasti. ma evo mi cemo i napisat vi samo posaljite. poceli da nam uzimaju pare sto uzimamo od naroda pa da nas ko fol podrzite
Vidi kako naši javni bilježnici imaju dobre veze sa njemačkim. Možda trebaju tražiti i da uzajamno mogu ovjeravati dokumente i akte iz obadvije zemlje.
Nek se napravi realan jedinstven cjenovnik za usluge koje pružaju te nek isti bude javno dostupan svakom građaninu i onda ne vidim nikakav problem. Ovo što sad rade notari sa naplatama usluga je u najblažem rečeno krivično djelo. Pljačkaju narod.
Ok je da postoje notari ali treba im uzeti monopole na postojanje.. neka bude notara koliko ko hoće, a ne na osnovu broja stanovnika pa onda ovi prvi sto su dosli i zauzeli dobre lokacije samo beru pare ko lopatom… Dolazak Novog Notara je skroz loše zakonski odrađeno. Praktično samo djeca notara mogu prosperirati.. A cijene su nerealno visoke za taj posao.. ali imaju jaku komoru i lobije pa se bore
Zamisli imas prodavnicu i samo ti mozes imati prodavnicu u čitavom gradu?! A ljudi moraju odraditi posao.. nema konkurencije znači!
Sve što ste vi iz Njemačke napisali je tačno samo jedno ste izostavili Cijene usluga notara su u BIH veče neg u Njemačkoj a plate manje pet puta......Kad notari usklade procentualno prosječnim platama svoje usluge ko u Njemačkoj OK.
U americi ti je osobni bankar notar, kupoprodajni ug se zakljuci, potpise i ovjeri za $10 😂
jbg ima ona pozlacena traka oko papira sto dodje, zbog toga se skupo placaju papiri kod notara🤣
Ima tu centru fin drzavni plac.Dogovorio sam sa komsijom da napravimo ugovor i ovjerimo ga na sudu. Imam jarana u katastru i to ce za cas provesti. Svi dobri.
Bolje bi bilo da ste razmatrali nakaradni dejtonski sporazum je li u skladu sa ljudskim pravima i slobodama.Jesu li njegovi potpisnici i mentori pravili eksperiment na BIH i pravili namjernu neodrživost i nakaradu od državnog uređenja da bi dobili odškolovanu đabnu a kvalitetnu radnu snagu.
sporazum o okončanju rata je vezan za stanje vojske na terenu a ne za ljudska prava. Pa kad sljedeći put budeš mislio da treba da pametuješ, uzmi nešto i pročitaj
to ce ispasti da se nekretnine prodaju na pijaci pokraj standa sa paprikama i lukom :)… drzava nam sve vise i vise tone
JA sam coek vjernik vjerujem u tu njemackuuuuuuuuuuuuu
Kakvi notari u Njemačkoj?!!! Koji providan spin BH notara. Treba vam konkurencija i zdravo!
Cobane nema na tik toku ovako ozbiljnih tema pa zato nemoj se mijesat
Šta imaju notari iz Njemačke sa Bosnom i Hercegovinom? Neka se brinu za svoju zemlju. Lihvari koji su od ovjere napravili nauku, i ni za šta ne odgovaraju.
Notari iz BiH platili notarima iz Njemacke da pisu vlastima u BiH? Hahahahahah ne kontam kakve jbne veze imaju ovi notari sa nasim zakonima… Nema vecih lopatara od notara, dosao im kraj i sada muka…
bukvalno :D