Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I kad padne cijena na pumpi, u pekari ce kifle biti iste cijene.
Pekare su privatni objekti i privatno vlasnistvo i imaju pravo stavljat cijene koje god hoce
Na svim berzama pada cijena zitarice pogotovo kukuruza, psenice i soje koji su bitni za pekarsku industriju i ishranu stoke PADA https://nscomex.com/podaci-iz-trgovanja ... -izvestaj/ FAO kaze cak da je index cijena se vratio od prije godinu dana https://www.marketwatch.com/story/world ... 1669972270 Znaci nema osnova ne samo za rast vec i za zadrzavanje cijena
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zato je na hifi 3.21 lagano..
Kod nas sa cijenama kaskaju ko BHT sa utakmicama..
Dan prije početka rata u Ukrajini nafta na svjetskom tržištu je koštala 112 dolara za barel, dizel na pumpama u BiH je koštao 2,10 maraka.Danas je nafta na svjetskom tržištu 74 dolara za barel građani BiH plaćaju litar dizela 3,16 maraka ako ima kakvo razumno objašnjenje ili ako novinari mogu istražiti zašto je to tako građani i moja malenkost bi bili zahvalni.
Na svim berzama pada cijena zitarice pogotovo kukuruza, psenice i soje koji su bitni za pekarsku industriju i ishranu stoke PADA i FAO index kaze cak da je index cijena se vratio od prije godinu dana. Danas u Konzumu 500 grama italijanske Penne tjestenine je 1.3 KM. U taj proizvod s obzirom na 13% vlage ide preko 400 grama kvalitetnog durum brasna istovremeno za hljeb koji kosta 1,3 KM ide manje od 250 grama jeftinog brasna a nije se moralo uvesti iz italije...kako to?
Vjerujem da ga dzaba ovdje daju,cijene se nece mijenjati ,valja vraćati vanjski dug,valja podmiriti sve nase nivoe vlasti,razne niskorist udruge...itd,itd.
hifa drzi monopol
Raja sipajte danas od sutra na nasim pumpama cijene skacu
Tuzit samo vlasnike i trazit milionsku odstetu drzavi i gradanima i to je to sve u budzet ali nema KO na zalost od uhljebara da ima damu za taj potez.
U na hifi pojeftinila buhajajajajajaja
Znaci poskuljuje gorivo.
Zato Ina uzima kes a placa 800 km nema od povecanja nista nikad
sad treba da je gorivo 1,90KM minimum
Kad najavljuju poskupljenja goriva,hljeba,ulja,gledajuci komentare na klixu,facebooku,razgovarajuci sa komsijama,raz sa radnicima u trgovinama,pekarama,trafikama vidim nezadovoljstvoja i zalbe i kazem treba narod izaci na mirne proteste i svi se sloze i kad odem kao bezbroj puta do sada bas se razocaram i jos kazu jesi budala uhhhh uzdahnem zasutim od muke al ozbiljno ljudi zbog ovako lose situacije a nas narod samo gleda imal kakvog interesa,donacije,lunch paketa,socijale,i i samo suti i trpi.
He he moji jarani, pogledajte moj komentar od prije nekoliko dana kad su ogranicili cijenu rusima. Cijene su skocile taj dan, ja sam jaranima napiso da ce rusi maksuz podic proizvodnju da bi globalno oborili cijenu. Al da nasi lopinasi nece spustiti cijenu raji. Evo to se bukvalno desilo. Isto tako ce bit sa twitter files cenzura bidena koju cenzurise cnn i njegove medijske filijale ;) koliko jos?
ne vidim kakve veze ima BiH s tim? mi imamo vezu samo kod plusa, nikako oduzimanje
Sta je problem? Skupiti se svi i na proteste ili neka haj ljepse u kuci lezat samo neka ne puca..
Sad ce nasi naftasi, kako cemo mi oboriti cijenu nafte kad svaki nas radnik koji mora jesti za dorucak klepi 5 jaja, strucu i mlijeko, a 10 jaja 4 km, hljeb 1,7 km, mlijeko 2,40 km. Odakle?