Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Tomislavgradu ih ima već 40 napravljenih.Proizvode više energije nego što je uopšte planirano.Ovo bi trebalo biti nešto što država treba da podrži a ne pregrađivati rijeke.
ili paljenje uglja
Mi kakve smo k.srece nece vise biti ni vjetra
Ne dajmo nase vjetrove, aktivosti gdje ste?? Sta ce nas puhati za 20. God??!. Reci ne vjetroelektrani! Whaahhahahhaa
Super
Ima ih u Hercegovini vec oko 40 komada... Drago mi je sto vidim da još niču
Ma i izgradnja VJETROELEKTRANA u okolišu izaziva DESTRUKCIJU !!! Izgradnja PRISTUPNIH puteva, iskopi tla, velike količine betona za temelje, ZVUK koji proizvode utiče na stanište ŽIVOTINJA....
ih što ce da se vrtiiiii juuuhuuuu🎡
2011. najavljeno otvaranje, dobro je, kasne jedni deceniju i hvale se..
Bravo za Siemens...samo naprijed
Kakav Siemens, kakvi bakraci. Oni su izvoďjaci samo na papiru. Radove izvodila firma ELEKTROCENTAR PETEK (BH). Gazda iz HR, poznat po aferi JANAF 🙃
Ove vjetrenjace poput dzinovskih propelera na avionu proizvode vjetar i sluze za rotaciju zemljine kugle .
Blago tebi. Tebi je more sigurno do koljena
B R A V O !
Mozda da se napise koja je snaga u MW, koliko je zivotni rok, koja je efikasnost?
@NovusHominum 15 vjetroagregata ukupne instalisane snage 48 MW sa godišnjom proizvodnjom 130 GWh električne energije..
Prva turbina. Vjetroelektrana su sve vjetrenjače. 15 u ovom slučaju. Baš ovi novinari niti šta znaju niti neće da znaju.
One su bile impresivne mašine. A da li je moguće za mašine napravljene od industrijske civilizacije da nas spase od industrijske civilizacije? Pa onda poslije svog rudarenja, fosilnog goriva, toksina, uništenje prirode, evo što se desi sljedeće. Ovakve vjetrovne tehnološke instalacije mogu trajati samo nekoliko decenija, pa ih onda sruše i počnu ispočetka. Ako im je ostalo dovoljno planete.
@JasamYETI Postajalo je jasno ono što smo zvali zelena, obnovljiva energija i industrijska civilizacija je isto. Očajni pokušaj ne da se sačuva planeta, nego da se sačuva naš način života. Očajne mjere radije nego da se suoče s stvarnošću, ljudi doživljaju sva ograničenja planete odjednom.