Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sreca fadil je unistio ekonomiju na vrijeme, inace bi sad imali ogromne gubitke
Ma samo 2 vakcine za moga Bakira, mene nista drugo ne zanima
Samo 2??
Eno Forto vas malo hebe
Nikako.
Nasa ekonomija, nikako...i prije pandemije nas nigdje nije bilo, sada ce i ovo malo malih i srednjih preduzeca, svojim "mjerama" ce pomesti sa trzista i ne znam pametnjakovici, od koga cete onda musti poreze...onda se mozete sagnuti ispod stola pa jedan drugog povuci i cekati da sta nacijedite
Ne moze se ni sam sa sobom nositi
mi imamo papirnatu potvrdu, nama dosta
Zapadnohercegovački izvoz 2020. je iznosio 621 mil. km, što je manje za 0.9% u odnosu na 2019. ZHŽ izvoz per capita iznosi 7.700 km. ZHK izvoz je gotovo neokznut u prošloj godini. Svaka čast, ZHK poduzetnicima su pokazali žilavost i konkurentnost u godini pandemije. Inače, najveći izvoznik je TK, izvoz im iznosi 1.671 mlrd. km, što je pad od 6.7% u odnosu na 2019. TK izvoz po glavi iznosi 4.093 km. Dakle, ZHK izvoznici su per capita produktivniji od TK izvoznika.
ZHK kompanije ne plaćaju porez. Kompanije koje su reg. u BiH, a čiji je osnivač ima hrvatsko državljanstvo oslobođene su plaćanja poreza na dobit prvih 5 godina. Ovo se koristi kako bi se otvarale fiktivne firme za pranje novca postojećim kompanijama. Ovo naravno nije ustavno. ZHK se centar za trgovinu narkoticima, a o švercu do 2010. godine ne vrijedi ni šričati. Imam rodbine na granici sa Hrvatskom
koja ekonomija ? Ona zasnovana na pisanju saobraćajnih kazni ?
koja ekonomija ? Ona zasnovana na pisanju saobraćajnih kazni ?
Nema druge bolesti od KORONE, nema drugog problema od KORONA...
Uz ovaj virus se digle neke nevladine organizacija i neki mediji da zabrane ili otežaju izgradnju malih hidroelektrana i zaustave investicije od 250 miliona godišnje i mogućnost zapošljavanja 7500 radnika. Za ovo nije kriva vlast nego pohlepni mediji, koji su za sitne pare pristali da kidišu na mHE odnosno na privredu BiH, i opozicione partije a bogme i one na poziciji kojima je 100 glasova više vrednije od 7500 radnih mjesta. I ovaj portal spada u ove medije.
A šta je naša ekonomija , je li to Bingo ....
Ovo je i dobro kakve experte imamo.
https://www.kla.tv/18257 Svježe prevedeno sa njemačkog jezika pojašnjenje šta stoji iza mjera zatvaranja
privreda? ekonomija? šta je to, jel se to jede? :(
zar mi imamo ekonomiju?
Nasa sta?