Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kredite je dobro dizeti i razvijati se, investirati ih. Tesko onome ko dize kredit da bi jeo i pio e tad si u problemu s znamo gdje je to svakodnevnica. Za ovo svaka cast!
Kredit nije nikakav problem kada je profit zagarantovan 100% kao što je slučaj u proizvodnji energije
podijeliti rizik sa voljnim investitorima/kreditorima je mudra praksa pri velikim investicijama, jer nulti rizik nepostoji.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Veliki projekti se ne mogu realizirati bez kredita. Ni Njemacka nema u kasi novac za velike poslove. Sto se tice zagadjenja blok 7 ce zagadjivati mnogo manje nego blokovi 3, 4, i 5. I na kraju ako nam struja ne treba svaki dan, necemo ni graditi pa cemo na kraju od najvecih izvoznika u regiji postati uvoznici elektricne energije.
Nema nista od kredida...klix baca šuplju
Zaokruzite na Milijardu, a ovo 200 miliona je za privatne Dzepove....Ne vjerujem da smo mi ovo sposobni realizovati...ovo je Megaprojekat, nismo sposobni je*eni vijadukt napravit kako treba
Ovo je KELVIN SHAW KREDITNA TVRTKA. Mi smo direktno u kreditima i finansiranju projekata u smislu investicija. Pružamo finansijska rješenja za pojedince / kompanije koje traže pristup sredstvima. Kelvin Shaw kreditna kompanija. (Montgomery St 54, Jersey City, NJ 07302 U. S.) Kontakt informacije: Web stranica: https://kelvinshawloanfirm.wixsite.com/loan E-mail: kelvinshawloanfirm (@) gmail.com Tel: (609) -526-3306
Ovo je KELVIN SHAW KREDITNA TVRTKA. Mi smo direktno u kreditima i finansiranju projekata u smislu investicija. Pružamo finansijska rješenja za pojedince / kompanije koje traže pristup sredstvima. Kelvin Shaw kreditna kompanija. (Montgomery St 54, Jersey City, NJ 07302 U. S.) Kontakt informacije: Web stranica: https://kelvinshawloanfirm.wixsite.com/loan E-mail: kelvinshawloanfirm (@) gmail.com Tel: (609) -526-3306
Nema kinizi sad vladaju
Kakvi građani, zadužuju nas drugi
Nevjerovatno, sav napredan svijet se ukljucije u trku za razvoj Nuklearne Elektrane pgonom na Molten Salt gdje nema radiaktivnih supstanci a i rizik od mogucih havarija je skoro na nuli... a u nas Termoelektrane i usput zaduzivanje za takve investicije. Nek nam je bog na pomoci.
za nas su fenjeri i svijeće, struja nam više neće trebati
Ovaj tekst kao i milion slicnih do sada donosi nam jedan veliki KUpus. Politicari valjaju ovu pricu sirotinji i ovcama godinama. Slicno kao toplovod iz Kaknja za Zenicu i Sarajevo!! Ma hajte molim vas🤮🤮🤮🙈
Samo nek se gradi platice ona samu sebe za par godina , jest da malo zagadjuje ali bolje i to nek da zavisis od nekoga
Investicija za buducnost bravo sto prije bude izgradjen to bolje
Zaduzuju se ovi sto ce ostati. Ja se ne zaduzujem.
Glupani! Za 600 miliona Eura se može napraviti 400 vjetrogeneratora po 2 MW snage i dvije Siemens-toplane na pelet, da se veća kantona mogu pokriti toplotnom energijom. Jbo vas onaj ko vas savjetuje da pravite termoblokove na ugalj i dižete kredite za elektrane koje se moraju ugasiti do 2027. godine.
@Okrutni1Hamo Za te pare bi mogao napraviti cca 120 vjetrogenertora. Projekat na kojem sam radio sa 41 vjetrogeneratorom (80 MW) koštao je 190 mil $. Znači cca 5 miliona $ po jednom. Vjetropark u Duvnu je koštao oko 80 mil eura za 22 generatora. Mislim da nemamo toliko para. A ti bi ih čak 400.
Previse je dramatike oko same rijeci ”zaduzivanje”. Nije problem vracati dug sko ima profita. Sve zemlje na svijetu su zaduzene, zasto bi se mi trebali bojati kredita?
Blok 7 nema nikakvu ekonomsku racunicu!!!
@BiHDragon halo stručnjak..objasni kako je to vaš mozak zakljucio
Moj mali od 8 godina napravi bolju maketu sa lego kockicama
Ovo je veoma opasan spin od energetskog lobija. Ko se zaduži kod Kineza ''obro je bostan'' i to dugoročno. Znači narod će da obere bostan.... a profitiraće neke energetske projektantske podizvođačke firme osmišljene još 1993 godine u '' tabačkom mesdžidu'' od nasljednikas i tkzv. nasljednika MM .