{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački Messer investira milion eura u objekat u Banjoj Luci

S
6.9.2012. u 12:40
0
11
Njemački Messer investira milion eura u objekat u Banjoj Luci
0
Njemački Messer investira milion eura u objekat u Banjoj Luci
Sa sastanka s predstavnicima firme Messer (Foto: SRNA)
Njemačka kompanija "Messer" planira izgradnju vlastitog objekta u Tehnološkom biznis parku Banja Luka i investiciju od milion eura, rečeno je nakon sastanka predsjednika Skupštine grada Banja Luka Slobodana Gavranovića i generalnog direktora predstavništva ove kompanije za BiH Valentina Ilijevskog.
Ističući da je "Messer" jedan od najvećih industrijskih proizvođača plemenitih gasova u svijetu, Ilijevski je rekao da je ova kompanija veoma zainteresovana da dođe i u Banju Luku na tržište i investira u Tehnološki biznis park, kao prva kompanija.

On je naveo da je planirana vrijednost investicija milion eura, te objasnio da će investicija na početku biti namijenjena za administraciju, proizvodnju plinova i skladište.

"Planiramo i proizvodnju gasova poput kiseonika, argona, azota, sve što je neophodno za industrijsku i medicinsku proizvodnju. Spremni smo, treba samo da prebrodimo neke administrativne prepreke i onda možemo početi sa investicijom", rekao je Ilijevski novinarima nako sastanka.

Gavranović je rekao da su predstavnici kompanije "Messer" u nekoliko navrata imali kontakte sa Gradskom razvojnom agencijom, tragajući za pogodnom lokacijom za investiranje na području Banje Luke.

"Kompanija je lokaciju Tehnološkog biznis parka u Ramićima ocijenila kao veoma pogodnu i ima spreman budžet za investiranje. Stalo nam je da obezbijedimo zemljište i stvorimo ugovorni odnos da bi počela faza projektovanja i ulaganja kompanije", rekao je Gavranović novinarima nakon sastanka.

On je dodao da ima zainteresovanih aplikanata za Tehnološki biznis park koji su se ranije interesovali za ovu lokaciju.

"Na prostoru Tehnološkog biznis parka namjeravamo da obezbijedimo veliki potencijal za ulaganje i da resurse stavimo u funkciju razvoja malih i srednjih preduzeća i određenih uslužnih i proizvodnih kapaciteta", rekao je Gavranović.

On je istakao da u BiH problem predstavljaju administrativne i birokratske procedure i barijere.

"Učinit ćemo sve da u Banjoj Luci te barijere svedemo na donju granicu ili da ih potpuno ukinemo. Ispoštovat ćemo sve zakonske procedure i stvoriti uslove da ovaj investitor što prije može ući na tu lokaciju", naglasio je Gavranović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: