BiH
2

Slobodan Gavranović: Otvoriti vrata investitorima

SRNA
Slobodan Gavranović
Slobodan Gavranović
Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Slobodan Gavranović izjavio je da grad mora otvoriti vrata investitorima iz regiona i svijeta, a prvi korak je gradnja Tehnološkog biznis-parka.

On je naglasio da se u tom smislu posebno mora misliti na pogodnosti koje je moguće ponuditi investitorima kako bi se privukli da u Banju Luku ulože svoj novac i zaposle ljude.

"Realizacijom projekta Tehnološkog biznis-parka stvorit ćemo uslove za otvaranje pet do šest hiljada radnih mjesta i već imamo pedesetak zainteresovanih kompanija. Vlada Republike Srpske nam je za ovaj projekat već prebacila pet miliona KM, koje je bila dužna Banjoj Luci", rekao je Gavranović za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, Banja Luka mora biti konkurentna okruženju i ne može da traži milionske iznose od ljudi koji hoće da ulože novac, recimo za gradsko građevinsko zemljište na kojem hoće da grade fabrike.

On je naglasio da će, ukoliko dobije povjerenje građana, pomoći koliko je to moguće razvoj univerziteta i školstva, sporta i kulture, kako bi Banja Luka u pravom smislu riječi postala regionalni centar ovog dijela Evrope.

"To je način da reprezentatujemo Banja Luku i kao administrativni centar Republike Srpske", istakao je Gavranović i dodao da će Banja Luka glasati za njega zato što zna da će ispuniti sve ono što je naveo u svom programu.