Predizborna obećanja
0

Gavranović: Banjalučani će dobiti istočni tranzit i tri nova mosta

FENA
Slobodan Gavranović
Slobodan Gavranović
Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Slobodan Gavranović najavio je sinoć na predizbornom skupu u naselju Starčevica da će gradnja istočnog tranzita početi i biti završena naredne godine, kao i da će Banja Luka veoma brzo dobiti i tri nova mosta.

"Istočni tranzit nije zahtjevan projekat, ali je njegova realizacija odugovlačena zbog imovinsko- pravnih problema. Ipak, naredne godine ćemo ovaj projekat da privedemo kraju. Gradnja jednog od mostova i to onog u Karanovcu počinje uskoro", istakao je Gavranović.

Pojasnio je da će po jedan most biti izgrađeni i u Docu i naselju Česma.

"To su tri značajna investiciona projekta koji će da doprinijeti da narod i obale Vrbasa budu povezani na najbolji mogući način, na šta čekamo više decenija", naglasio je Gavranović.

Dodao je da je njegovim Programom predviđen i niz drugih projekata koji su značajni za razvoj Banje Luke.

"Izgradit ćemo najznačajnije i najfrekventnije saobraćajnice u gradu i na selima, izgradit ćemo kružne tokove gdje god je to moguće da bismo izbjegli troškove semaforizacije. U planu je, između ostalog i rekonstrukcija Kastela, te izgradnja parka između 'Venecija mosta' i Rebrovačkog mosta na desnoj obali Vrbasa", kazao je Gavranović.

Radi se, kazao je i na realizaciji projekta gasifikacije.

"Potpisan je ugovor o koncesiji i dobili smo investitora koji će da uloži 160 miliona u gasifikaciju Banje Luke već u narednom periodu. Kada je riječ o vodosnabdijevanju, probleme ćemo rješavati u svim naseljima. Želimo da se jednako živi i na selu i u gradu. Svi su naši građani i dužni smo i odgovorni da im mijenjamo i podižemo kvalitet života", poruka je Gavranovića biračima uoči lokalnih izbora.

Njegovim programom planirana je izgradnja ukupno osam vrtića, od kojih će jedan biti u naselju Starčevica, širit će školsku mrežu, a centralno pitanje je rješavanje problema nezaposlenosti.

"Želimo da ubrzamo aktivnosti kako bismo izašli iz krize, da nalazimo rješenja, da dovedemo investitore, da gradimo nove pogone i proizvodne i prerađivačke i uslužne kapacitete, otvaramo nova radna mjesta i da zapošljavamo našu mladost", kazao je Gavranović.

Predizbornom skupu je prisustvovao i lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je istakao da je SNSD zajedno s građanima učinio da Banja Luka bude ljepša, razvijenija i evropski grad.

"SNSD je u ovom gradu riješio mnogo infrastrukturnih projekata, a ovih dana smo riješili jedan veoma važan problem, a to je grijanje grada na gas", naglasio je Dodik.