Predstavio program
5

Gavranović: Najveći problem Banje Luke je nezaposlenost

FENA
Slobodan Gavranović (Foto: SRNA)
Slobodan Gavranović (Foto: SRNA)
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za gradonačelnika Banje Luke Slobodan Gavranović danas je na radnom doručku s urednicima medija u Republici Srpskoj prvi put javnosti predstavio svoj "Program za Banja Luku“, za koji je naglasio da se u njemu nalazi "samo ono što je realno i izvodljivo bez ijednog nerealnog projekta ili lažnog obećanja".

U kampanji se, kaže, neće baviti visokom politikom i diskfalifikacijom svojih protivnika, nego realnim problemima građana i predstavljanjem programa kojim želi da Banja Luka u svim segmentima bude moderan evropski grad.

U tom smislu naveo je kao najveći problem nezaposlenost i istakao da će otvaranjem Biznis parka biti osiguran posao za pet do šest hiljada ljudi.

Neke od osnovih tačaka programa Slobodana Gavranovića, koje će realizirati kada, kako je rekao, bude izabran za gradonačelnika Banje Luke su subvencije poslodavcima za zapošljavanje novih radnika u privrednim i uslužnim djelatnostima, obezbijedit će takvu organizaciju u Gradskoj administraciji, koja će morati odobrenja za rad izdavati za jedan dan, te, između ostalog, brendiranje domaćih poljoprivrednih proizvoda i podršku uvođenja standarda u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

"Već u idućoj godini obezbijedit ću stavljanje u funkciju tri nova prostora dječijih vrtića i proširenje prostora vrtića u Rosuljama, čime će se stvoriti uslovi za prijem 300 djece, novih korisnika vrtića“, rekao je između ostalog Gavranović.

Najavio je da će svake srijede u 11 sati obavljati jednosatne razgovore s građanima najvećeg grada RS u "Staklencu" u Parku Petar Kočić kako bi u direktnom razgovoru mogli da iznesu svoje prijedloge i sugestije za poboljšanje života u Banjoj Luci.