Investicije
647

Courtyard by Marriott: Zavirite u novi hotel u centru Sarajeva

Piše: I. P.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Jedan od najvećih svjetskih hotelskih brandova u četvrtak otvara svoj drugi hotel u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nakon hotela Residence Inn by Marriott, koji je otvoren u novembru prošle godine, na sarajevskoj Skenderiji će uz prigodnu svečanost biti otvoren i Courtyard by Marriott predviđen za komforan boravak klijenata koji bh. prijestolnicu posjećuju u poslovne svrhe.

Courtyard odražava osvježavajući evropski dizajn, a sobe su dizajnirane kako bi gostima pružile udobno i stilsko okruženje te boravak uz integrisanu tehnologiju. Lokacija hotela je idealna s obzirom na blizinu diplomatsko-konzularnih predstavništava te administrativnih i kulturnih institucija.

Za razliku od Residence Inna koji nudi samo doručak i noćenje, Courtyard će nuditi uslugu na bazi punog pansiona sa restoranom, bar lobby kafeom, terasom na krovu i cateringom za vanjska događanja.

"Svečana ceremonija je zakazana za četvrtak, zvanice očekujemo oko 20 sati, a svečano presijecanje vrpce je zakazano za 20:30", rečeno je iz Marriotta za Klix.ba.

Svoje prisustvo potvrdili su brojni ambasadori i zvaničnici u BiH, direktor kompanije Lake Hospitality d.o.o. Nedima Bubica, predstavnici Marriott Internationala i generalni menadžer Kayhan Kilt.

"Hotel ima sedam spratova, 130 soba i dva velika apartmana. U hotelu postoje četiri tipa soba od kojih bismo izdvojili Business King sobe sa malo drugačijim konceptom. Izgrađene su dvije konferencijske sale, mala i velika u kojoj može biti primljeno do 130 učesnika. Sale nose imena 'Dean' i 'Torvill' po plesačima na ledu koji su izveli popularnu tačku 'Bolero' na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine", objasnili su iz Marriotta.

Pored fitness sale izdvaja se restoran sky bar ''S One'' koji je smješten na krovu i koji će moći koristiti i građani koji ne odsjedaju u hotelu. Restoran vodi kuhar koji ima veliko iskustvo u svjetski poznatim lancima hotela, a cijene hrane će biti pristupačne i ne više od standardnih cijena u drugim gradskim restoranima.

Poslovna filozofija Marriotta, pored služenja zajednici, bazira se na zapošljavanju visokoprofesionalnog kadra koji ima izgrađenu reputaciju kako bi gostima ponudio vrhunsku uslugu. U hotelu je do sada zaposleno više od 60 osoba, a pokrenuta je saradnja isključivo sa domaćim kompanijama.

Grupaciju Marriott je prije 80 godina osnovao John Willard Marriott. Naslijedio ga je sin John Willard Marriott Jr. koji je nastavio razvijati kompaniju, strukturno je diferencirati i učiniti različitom od drugih, uvodeći nove brendove u skladu sa savremenim tržišnim trendovima.