Privreda
132

Marriott početkom jula otvara i drugi hotel u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevo početkom jula ove godine dobija i drugi Marriottov brand koji je ujedno i prvi Courtyard u regiji. Smješten u samom centru grada, ovaj hotel će nuditi sve potrebne sadržaje za komforan boravak gostiju koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe.

Sa najvećim globalnim sistemom soba koje Courtyard ima u Marriottovom portfoliju, ovaj brand u Sarajevu raspolagat će sa 130 soba i dva apartmana.

Hotel će biti smješten na Skenderiji, atraktivnoj lokaciji za boravak hotelskih gostiju s obzirom na blizinu diplomatsko-konzularnih predstavništava te administrativnih i kulturnih institucija. Courtyard će nuditi uslugu na bazi punog pansiona sa restoranom, bar lobby kafeom, terasom na krovu i cateringom za vanjska događanja, te sa visoko profesionalnim timom bit će usmjeren na pružanje vrhunskog hotelskog iskustva svojim klijentima.

Otvaranje sarajevskog Courtyarda dio je globalnog proširenja ovog Marriottovog branda kojim je planirano proširenje u 40 zemalja svijeta do ljeta 2015. godine te otvaranje sedam novih hotela u Evropi do kraja 2016. godine. Prema riječima menadžmenta sarajevskih Marriott hotela, Courtyard razumije potrebe poslovnih gostiju i kroz opsežna istraživanja ovaj brand nastavlja razvijati svoju uslugu kako bi zadovoljio potrebe i zahtjeve gostiju koje se konstantno mijenjaju.

"Izuzetno smo ponosni zbog otvaranja sarajevskog Courtyarda kao drugog Marriott hotela u regionu. Ovo je veoma dinamičan brand koji se pokazao veoma popularan u BiH i raduje nas činjenica da vidimo njegovo širenje na tržištu BiH”, kazao je Kayhan Kilit, cluster generalni manadžer Residence Inn by Marriott i Courtyard by Marriott u BiH.

Prema riječima menadžmenta hotela Marriott, poslovna filozofija ovog branda, između ostalog, se bazira na zapošljavanju visoko profesionalnog kadra sa dobrom reputacijom kako bi Courtyard by Marriott pozicionirali kao hotel koji će zauzeti lidersku poziciju na tržištu te gostima ponudili vrhunsku hotelsku uslugu.

Sarajevski Courtyard by Marriott sa sobom donosi i Marriott globalnu filozofiju "Spirit to serve" koja će biti primijenjena i na lokalnom nivou. Ova filozofija, koja se pored pružanja prvoklasne usluge zasniva i na služenju zajednice u kojoj posluje, načelo je poslovanja i temelj društvene odgovornosti kompanije koja se ogleda u unapređenju životne zajednice, otvaranju novih radnih mjesta i zaštiti okoliša.