Privreda
583

U Sarajevu svečano otvoren hotel "Courtyard by Marriott"

Piše: Er. M.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Sarajevu je svečano otvoren hotel "Courtyard by Marriott" jedan od brandova najvećeg svjetskog hotelskog lanca. Otvaranju su prisustvovali mnogobrojnih gosti iz političkog i kulturnog života BiH.

"Ovo je veoma dinamičan brand koji se pokazao veoma popularan u svijetu i raduje nas činjenica da vidimo njegovo širenje na tržištu BiH, te vjerujemo da ćemo u budućnosti snažno doprinijeti razvoju turističkog tržišta u Bosni i Hercegovini i njegovog podizanja na jedan sasvim novi nivo", kazao je Kayhan Kilit, Cluster generalni menadžer "Residence Inn by Marriott" i "Courtyard by Marriott" u Bosni i Hercegovini

Otvorenje hotela, prema riječima Nedima Bubice, direktora kompanije Lake d.o.o koja je investitor i vlasnik ovog hotela, znači učvršćivanje pozicije Sarajeva na svjetskoj hotelijerskoj mapi.

"Ponosni smo što smo investitori prvog visokostandardiziranog business hotela kakve imaju većina metropola u svijetu i što smo Sarajevu poklonili Marriottov brand koji je ujedno i prvi na Balkanu. Slijedeći strogo definirane standarde Marriott branda u samoj fazi projektovanja i izgradnje, uložili smo značajne napore na razvoj inovativnih rješenja sa ciljem postizanja što veće energetske efikasnosti, istovremeno smanjujući eksploataciju energenata kao i stopu zagađenja okoliša. Također, želim istaknuti da su izvođači na većini radova bile domaće građevinske kompanije koje su zahvaljujući tom angažmanu dobile reference za rad na sličnim projektima u inostranstvu", kazao je Bubica.

"Courtyard by Marriott" nudi sve potrebne sadržaje za komforan boravak gostiju koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe. Pored obogaćivanja postojeće hotelske ponude, ovaj hotel će gostima ponuditi vrhunski hotelski doživljaj zahvaljujući međunarodnim hotelskih standardima najvećeg svjetskog hotelskog lanca koje ovaj hotelski brand sa sobom donosi.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je od otvaranja prvog Marriott hotela u Sarajevu, ali i u regionu prošlo sedam mjeseci i evo danas smo prisutni na otvaranju Courtyard by Marriott kao drugog Marriott hotela u glavnom gradu BiH. Ovo je veoma dinamičan brand koji se pokazao veoma popularan u svijetu i raduje nas činjenica da vidimo njegovo širenje na ovom tržištu, te vjerujemo da ćemo u budućnosti snažno doprinijeti razvoju turističkog potencijala BiH i njegovog podizanja na jedan sasvim novi nivo", kazao je Kayhan Kilit, Cluster generalni menadžer Residence Inn by Marriott i Courtyard by Marriott u Bosni i Hercegovini.

S najvećim globalnim sistemom soba koje "Courtyard" ima u Marriott portfoliju, ovaj brand, do kraja 2016. godine, otvara i sedam novih hotela u Evropi. Hotel raspolaže sa 130 soba i dva apartmana i smješten je na Skenderiji, atraktivnoj lokaciji za boravak hotelskih gostiju s obzirom na blizinu diplomatsko-konzularnih predstavništava, te administrativnih i kulturnih institucija.

Kako bi gostima omogućio vrhunsku hotelsku uslugu i kulinarsko iskustvo, Courtyard nudi uslugu na bazi punog pansiona u S-One restoranu za koji je zadužen šef kuhinje sa respektabilnom međunarodnom reputacijom i iskustvom koje je stekao radeći u svjetski poznatim hotelima poput Kempinski i Sheraton hotela, a koji će biti odgovoran za pružanje kulinarske usluge bez premca.

"Courtyard" raspolaže i bar lobby kafeom, terasom na krovu te cateringom za vanjska događanja. Pored ovoga, kako bi gostima pružio nezaboravan hotelski doživljaj, hotel nudi vrhunski opremljene prostorije za opuštanje, poput modernog fitness centra te jedinstveni Sky bar S-One koji nudi panoramski pogled na grad i opuštajuće trenutke uz velik izbor osvježavajućih napitaka.

Investitor ovog prelijepog hotela je kompanija "Lake d.o.o", dok je upravljanje hotelom povjereno kompaniji "Interstate Hotels i Resorts". Hotel zapošljava preko 50 radnika i sa svojim profesionalnim timom usmjeren je na pružanje vrhunskog hotelskog iskustva svojim klijentima.

Poslovanje "Courtyard by Marriott" na lokalnom tržištu zasnovano je na konceptu "Spirit to serve" na kojem se bazira i cjelokupna poslovna filozofija Marriott-a. Društvena odgovornost jedno je od važnijih načela poslovanja Marriott hotela koji, pored pružanja prvoklasne hotelske usluge, realizaciju mnoge društveno odgovorne projekte u zajednicama u kojima posluju.