|

Austrougarska zgrada na Čobaniji je srušena, pripremljen teren za izgradnju novog objekta

Austrougarska zgrada na Čobaniji je srušena, pripremljen teren za izgradnju novog objekta
562
Klix.ba
30.4.2019. u 17:07
237
komentara
562

dijeljenja
1/9 Foto: I.Š./Klix.ba
2/9 Foto: I.Š./Klix.ba
3/9 Foto: I.Š./Klix.ba
4/9 Foto: I.Š./Klix.ba
5/9 Foto: I.Š./Klix.ba
6/9 Foto: I.Š./Klix.ba
7/9 Foto: I.Š./Klix.ba
8/9 Foto: I.Š./Klix.ba
9/9 Planirani izgled budućeg stambeno-poslovnog kompleksa (Foto: Klix.ba)
Reporter portala Klix.ba zabilježio je kako izgleda gradilište na Čobaniji u Sarajevu, gdje je u posljednjih nekoliko dana rušena zgrada iz austrougarskog perioda i gdje je planirana gradnja stambeno-poslovnog kompleksa.
Nakon uklanjanja zaštitnog platna vidljivo je da je cijela zgrada srušena te da je još postoji samo ostatak malog dijela vanjskog zida.

Radi se o izuzetno atraktivnoj lokaciji smještenoj u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta. Na terenu su kamione i ostale radne mašine koje čiste teren i pripremaju ga za gradnju novog objekta.

Srušena je zgrada sagrađena u austrougarskom periodu, iako je bilo i određenih informacija da se objekat neće rušiti. Ipak, novi stambeno-poslovni objekat bi trebao u prizemlju i prvi sprat rekonstruisati u izvornom obliku kako je izgledala sada već srušena zgrada.

Planirani izgled budućeg stambeno-poslovnog kompleksa (Foto: Klix.ba) Planirani izgled budućeg stambeno-poslovnog kompleksa (Foto: Klix.ba)


Kako je Klix.ba ranije pisao investitor ovog luksuznog zdanja je firma Trust-invest, a nezvanično saznajemo da će cijena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi koštati čak 6.000 KM, a da će garažno mjesto koštati 50.000 KM.
Prijavi grešku


Komentari (237)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...