Sarajevo
562

Austrougarska zgrada na Čobaniji je srušena, pripremljen teren za izgradnju novog objekta

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Reporter portala Klix.ba zabilježio je kako izgleda gradilište na Čobaniji u Sarajevu, gdje je u posljednjih nekoliko dana rušena zgrada iz austrougarskog perioda i gdje je planirana gradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

Nakon uklanjanja zaštitnog platna vidljivo je da je cijela zgrada srušena te da je još postoji samo ostatak malog dijela vanjskog zida.

Radi se o izuzetno atraktivnoj lokaciji smještenoj u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta. Na terenu su kamione i ostale radne mašine koje čiste teren i pripremaju ga za gradnju novog objekta.

Srušena je zgrada sagrađena u austrougarskom periodu, iako je bilo i određenih informacija da se objekat neće rušiti. Ipak, novi stambeno-poslovni objekat bi trebao u prizemlju i prvi sprat rekonstruisati u izvornom obliku kako je izgledala sada već srušena zgrada.

Planirani izgled budućeg stambeno-poslovnog kompleksa (Foto: Klix.ba)
Planirani izgled budućeg stambeno-poslovnog kompleksa (Foto: Klix.ba)

Kako je Klix.ba ranije pisao investitor ovog luksuznog zdanja je firma Trust-invest, a nezvanično saznajemo da će cijena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi koštati čak 6.000 KM, a da će garažno mjesto koštati 50.000 KM.