Komentari (244)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moram reci nesto kao Sarajlija, u nadi da ce rijetki koji misle kao i ja razumjeti, ali sta oni znaju sta je nekad bila i znacila Skenderija kao kvart, sta su znacile svirke u Kaktusu i u Trasi, sta je Gong bio, Muppet, Rock teatar (u kojem se u zadnje vrijeme uredno organizuju svirke, ali samo tamburasa), sta su Dva ribara...i sta onda oni znaju sta je "Pozorisna kafana" bila...rusi sve i gradi neko novo Sarajevo, po njihovoj mjeri...jebo moje Sarajevo..
Kad kažete bila je ruševina, zapuštena, imajte na umu da se te lokacije 'zapikaju', pa se onda namjerno pusti da postojeći objekat propadne. Takvih je niz primjera u gradu. Jedina zgrada koju je čekao isti scenario, akoja je spašena, je ona na ćošku ul. Koševo i Danijela Ozme, jer su stanari bili uporni i nisu dopustili rušenje.
Koji gradjani sarajeva, sve sami dosljaci i papci. Ba-lije jedva docekale da istekne stogodisnja garancija za mnoge a-ugarske objekte, pa ih namjerno pustaju da propadnu da bi ih srusili, dok istovremeno svaku cenifu iz turskog perioda ponovo grade pod izgovorom da je to od velikog kulturno-istorijskog znacaja. Tako su i ono groblje ponovo iskopali i ponovo dzamije podigli koje su prije sto godina iz opravdanih razloga srusene.
Pa nije Beograd j...te,gore u projektu Beograd na vodi, koje nemožeš porediti sa ovim, kvadrat košta 3000 eura, ovo je smiješno za Beograd....
Zar neko moze da osudjuje napredak i boljitak. treba se radovati novim uspjesima, a ne sve kuditi sto nije za tvoj interes.
sta treba da ruglo stoji godinama? neka sve srede i dotjeraju kako treba
Napravice SDa jos stariju i ljepsu sa ajnadjicem ...
Neka se gradi, sta hocete da nam grad izgleda ko rusevina...samo gradite a ovi ljubomorni nek izgore od zavisti
@songull11 upglu si.....
Cemu negodovanje i glupi komentari, pa jel vam bolje rusevine il nove gradjevine, ako su vam bolje stare zgrade hajte vi u vasa sela mi zelimo metropolu.
@mimioro2 Koji gradjani sarajeva, sve sami dosljaci i papci. Ba-lije jedva docekale da istekne stogodisnja garancija za mnoge a-ugarske objekte, pa ih namjerno pustaju da propadnu da bi ih srusili, dok istovremeno svaku cenifu iz turskog perioda ponovo grade pod izgovorom da je to od velikog kulturno-istorijskog znacaja. Tako su i ono groblje ponovo iskopali i ponovo dzamije podigli koje su prije sto godina iz opravdanih razloga srusene.
danas prosao, do temelja sruseno i kao obicno i na ovo cemo da sutimo!!!
Novi objekat na shemi izgleda odlicno, sasvim lijepo. Stari objekat je samo narusavao izgled tog dijela grada.
Razumijem da je neka zgrada iz austrougarskog perioda, ali zasto je ocuvati kada nema neku znamenitost. Tu je godina u rusevnom stanju, dotrajala i nicemu ne sluzi. Novi objekat lijepo izgleda na shemi i vjerujem da ce se lijepo uklopiti u okolni ambijent.
Zgrada je dotrajala, dugi niz godina je tu i vremenom je dosla do rusevnog stanja. Ipak se radi o centru grada, nista nema beskonacan vijek trajanja pa je izgradnja novog potpuno opravdana.
Zaista jeste bila u rusevnom stanju pa je samim tim ovo bolje rjesenje nego da stoji u samom centru grada sa ovakvim vanjskim izgledom.
Zgrade nisu vjecne, godinama usljed dejstva atmosferilija propada materijal i svakako je bolje srusiti, nego da dodje do neke nesrece.
i opet se vidi kako Bošnjaci ne poštuju ni svoju nit bilo kakvu tradiciju i kulturu, pa nije ni čudno da su ih smatra anacionalnim elementom toliko dugo... samo kad ne bi politici služile, porušili bi i džamije i ostalo
A viđu malča ugostitelja i mersa kamatara što ziđu nekretnine po šeheru