Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znam da izdvajam za zdravstvo pa opet u svemu "participiram" kad se lijecim. Znam da placam poreze za puteve, a vozim se po makadamu. Znam da se nesto izdvoji i za obrazovanje, pa nam djeca polupismena iz skole izlaze. Znam da izdvajam i za penzioni fond, pa citam clanke koliko penzionera se u javnim kuhinjama hrani. Ali, pustimo se toga, vazno je talasati se na nacijama i religijama, to su najbitnije stvari kod nas.
sinko...nisi spomenuo koliko se daje na sigurnost...i kupovine diploma...
@BIMDDC200200 Nepotrebni nivoi vlasti (kantonski i entitetski), dvjestotinjak ministara i 13 parlamenata godišnje troše stotine miliona € a taj novac bi se mogao usmjeriti u stvari koje si ranije nabrojao. BiH na administraciju troši pola bruto godišnjeg proizvoda dok je u normalnim zemljama ta potrošnja oko 10%.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
KOJE OVO PISO TOBEJARABI. ŠTAVAM ZNAČI DAČE BDP IZNOSITI 4,2 POSTO JARANI MOJI? I KAKAV VAMJE OVO IZNOS JARANI MOJI 69.201.00 MARAKA AH TOBEJARABI
Ko god da bude na vlasti bice sve u blokadi. Nemoguca drzava takva sklepana nemoguca. Ovde ekomonija nikog i ne zanima. Sve je zatrovano nacionalizmom. Svi samo cekaju izjavu onog drugog pa da odgovore da ubijaju poene kod nepismenog naroda, i tako u krug parazitiraju od izjave do izjave a konkretno ne znaju nista uraditi osim da za sebe pljackaju. Pametni odlaze vani, ostaju poslusni i podobni koji sluze samo kao koreografija za odrzavanje izbora. Demokratija i izborni proces su kod nas farsa.
Najvise trose uhljebi. Svi su uhljebi na drzavnim jaslama. A najvise vojska, po kasarnama sjede punih stomaka i zjevaju. Rade u ponedeljak, onda su slobodni ovaj mjesec
MOBiH pod hitno podići budžet na 500 miliona KM,malo je obo
para ima....samo je problem što nisu pravilno raspoređene
lahko je tudjim k.. mlatiti slamu.
Upravo sve ove institucije, ministarstva i agencije na državnom nivou su dostatne da svima, na svakom pedlju zemlje pruže i obezbjede sve ono što je neophodno za normalno funkcionisanje pod državnim kišobranom. Niža instanca, neophodna za svakodnevni život i funkcionisanje svakog stanovnika i njegove porodice je općina, lokalni nivo gdje je život. Takva bi trebala biti podjela nadležnosti.
Kantoni i entiteti su najveći paraziti i potpuni višak u jednačini!Tamo je najveća korupcija,nepotizam, malverzacije.Tamo se novcu gubi trag.U kantonima i entitetima odgovaraju kako nisu nadležni,kako nije do njih,kako ne znaju do koga je.Tamo se igraju sa ministrima,savjetnicima,šefovima kabineta,tajnicama, voznim parkovima,dozvolama,budžetima!A to bi sve mogla raditi vaša općina,gradonačelnik i tim koji ste vi izabrali na lokalnim izborima i koji vama moraju odgovarati! ;)
Budžet fBiH 5,5 milijardi,budžet rs 3.5 milijardi,budžet KS 1 milijarda!Zamislite da se ovaj novac od poreza,naknada,sudskih taksi,kazni spuste i podjele sa državnog nivoa na općine i ministarstva koja su formirana pri općinama i trebaju uređivati odnose u okviru granica općine!Škole,zdravlje,sport,firme u općini, proizvodnja,razvoj djece,briga o starijim,lokalne organizacije i društva.Ne radiš načelniče kako treba,nema te na sljedećim izborima!Nema neko drugi kriv. ;)
Vojska 300 milioncica na godinu!!! Ovo treba ukinuti pod hitno!
@gooUser1609009476 Ukini vojsku Srbije i Hrvatske koje troše 10x više pa onda dođi s tom pričom
Opet su primili 600 vojnika i preko 300 policajaca,a Sipa ima 2000 uposlenih,aloooo,samo uhljeblkavanja i nista vise
Ministarstvo odbrane nepotrebno,Ministarstvo za kordinaciju nepotrebno i to je pocetak...???
@Kifla2020 da,da znamo da bi ti volio da u BiH po kasarnama obitavaju vojnici neke od susjednih država! Oni bi uzimali, a ne bi ni pitali i svi bi ćutali! Ovako, OS BiH egzistira o onom što joj se daju, a daje joj se malo da bi bila respektabilna i opremljena ko susjedne, zar ne?!
@Kifla2020 A ti si nam Ajnštajne potreban u mp3. Kakvo "ministarstvo za koordinaciju"? Samo lupaš ko Maxim po diviziji
Placamo vojsku 3-4 puta vise nego granicnu policiju, ali je ne mozemo izvesti da cuva granice?
ne trose nego kradu
Koliko troše institucije Kantona Sarajevo, naprimjer? A RS? Ovaj članak je direktno usmjeren protiv institucija BiH.
ja i
I sad smanjite plate učiteljima i medicinarima...
Koje institucije najviše troše ma svi troše najviše. A bih ima ministarstava i vlada više nego Njemačka
Ministarstvo odbrane 280M znate li vi sta mozete sa 280M godišnje. Pa napravite fabriku i zaposlite te vojnike koji ionako nista nerade ovako bi imali veci priliv sredstava a manji rashod. ako nista prepolovite 140m Oruzanim snagama 140M privredi u kojoj bi ti vojnici radili. i u pravu je DOdo kad kaze treba ukinuti OSBIH kad vidim kako se trose sredstva slazem sa njim od kasarni napraviti fabrike od polja napraviti plastenike i svima dobro
Do slijedeće agresije.... Pogledajte koliko na odbranu troše susjedne zemlje, koliko članice EU, itd. BiH troši oko 1%, a većina drugih zemalja 2-4% BDP-a.
u BiH se za 280 mil.nemoze nista uraditi pa skupili smo 8 milijardi od akciza i sta se uradilo eh sa jedno 230 milijardi mozda bi narod i vidio napredak
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
S od kojih para se kupuju limuzine