Upravo sve ove institucije, ministarstva i agencije na državnom nivou su dostatne da svima, na svakom pedlju zemlje pruže i obezbjede sve ono što je neophodno za normalno funkcionisanje pod državnim kišobranom. Niža instanca, neophodna za svakodnevni život i funkcionisanje svakog stanovnika i njegove porodice je općina, lokalni nivo gdje je život. Takva bi trebala biti podjela nadležnosti.
Kantoni i entiteti su najveći paraziti i potpuni višak u jednačini!Tamo je najveća korupcija,nepotizam, malverzacije.Tamo se novcu gubi trag.U kantonima i entitetima odgovaraju kako nisu nadležni,kako nije do njih,kako ne znaju do koga je.Tamo se igraju sa ministrima,savjetnicima,šefovima kabineta,tajnicama, voznim parkovima,dozvolama,budžetima!A to bi sve mogla raditi vaša općina,gradonačelnik i tim koji ste vi izabrali na lokalnim izborima i koji vama moraju odgovarati! ;)
Budžet fBiH 5,5 milijardi,budžet rs 3.5 milijardi,budžet KS 1 milijarda!Zamislite da se ovaj novac od poreza,naknada,sudskih taksi,kazni spuste i podjele sa državnog nivoa na općine i ministarstva koja su formirana pri općinama i trebaju uređivati odnose u okviru granica općine!Škole,zdravlje,sport,firme u općini, proizvodnja,razvoj djece,briga o starijim,lokalne organizacije i društva.Ne radiš načelniče kako treba,nema te na sljedećim izborima!Nema neko drugi kriv. ;)
Prikaži sve komentare (86)