Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nisam ni procitao text, najvise budzeta ide na plate ovih debila
nisu ovo debili...ovo su budzetski neprijatelji br.1...ne moze ni svica nahranit apetite...ovih kancelarijskih parazita...
Dobro se uhljebise ovi pregovaraci jeda ruka i poslanik ZNG odma i mistra dobiju
Ovo je narucen tekst, zato ga nisam cijelog htio ni procitati.
Neznam kako ste vi planirali da nam pokažete kako se troše naše pare a ja i mi svi koji ne ,,radimo"na državnim jaslama to svakodnevno vidimo i osjetimo.Dalje od nekoliko portira koji sjede naprimjer u opštini i onog telefona kojim možeš nekog gore u prenatrpanim kancelarijama dobiti dalje ne možeš prići.Prića o kreditima i razvojnim projektima takođe bezveze.
Kao da jedan domacin koji planira nešto u životu voza se u najluksuznijim limuzinama i razbacuje na luksuz a na drugoj strani diže kredite da nešto finansira.Prića dr.ekonomskih nauka da se kao nemože ili netreba finansirati iz budžeta je bezveze.Svi mi a i ti znaš da vas je na državnim jaslama i to sa bezobrazno velikim primanjima previše.O tome nam prićaj to je rak rana društva.
pogledajte samo izjavu spahica datoj hayat tv koliko su miliona samo u KS pronevjerili preko javni tendera od kad je trojka na vlasti samo u zdravstvu. populistickom krilaticom se doslo na vlast, kriju se ugovori o izgradnj šina koje su sa 40 miliona skocile na 100 miliona, mozete zamisliti koliko su se ugradili u ovi sest godina. da niko nece odgovarati za tolika zaduzenja, takvi moralni ljudi vode drzavu
Ko je sada ovaj?
sda smrde odma pljuju,bagro samo nek vi niste na vlasti
ovo je isprdak masne ljige Marjanovica i cim je sa njim to mora da je od istog "materijala" napravljeno wanago. Sve go lopov
Kad se ne moze na milijardu i po napraviti usteda od 50 miliona,to su za mene nesposobnjakovici.Da ne govorim o desetinama miliona raznih subvencija,koje se dijele i sakom i kapom.Ok krediti ali raspolaganje na ovakav nacin vodi u propast.Da ne govorin o tajnim ugovorima,silnim aneksima itd.Da li svojim novcem i kreditima ovako bahato i neplanski raspolazu.
Buđetlija
2 sata Facebook Messenger Twitter Email Email Afan Kalamujić (ZNG) je prije tri mjeseca, tokom rekonstrukcije Vlade Kantona Sarajevo, imenovan za ministra finansija. Kao novo lice u kantonalnoj vladi govorio je u intervjuu za Klix.ba.
dosla trojka, manje bosnjaka je glasalo za njih od stranaka u opziciji ali rukama hdz su dosli na vlast i viskoim prestavnikom. prekomjerno nas zaduzili, dali sve institucije drzvave hdz i snsd-u. povecali im kvotu u raspodjeli pdv itd... ako ruka kosta tri miliona, koliko onda kosta da ovo sve predas. skontali trojkasi dobro naplatit, nakraju ce otic kao i lagumdzija koji je izglasao zakon o prebivalistu a nas ostavit u dugovima.
Na uhljebe
Socijala i plate uhljeba pojedose sve sto mi teskim radom i mukom punimo. Da postoji provjera svih primalaca socijale ispostavilo se da ih pola prima neopravdano jer imaju druge prihode. I tako oduvijek, kao sto su se napr. superbogatom sinu Zaima Backovica placali doprinosi. Uspostavice listu parafiskalnih nameta koja je vec uspostavljena ??? A ne mogu uspostviti sistem i provjeru socijalnih davanja. Prodaju ublehu kao i uvijek i trose nemilice i jos nas zaduzuju.
Ni riječi o reformi javne uprave.
upumpali 100 miliona u javna preduzeca kao sto je javno komunalno preduzece i druga. jer da to nisu uradili sve bi odavno stalo. definitivno najgora vlada, zato nema za stanove mladima.
Cim se namjesti da se slika i prekrsti ruke a minkstar je onda znas da smo otisli u 100 Pm. Ovaj tzv Britanac prodaje nam maglu o medovima i mlijeku a rasipanje novca na sve strane pogotovo na administrativne uhljebe, razno razne komisije i forume. Zaduzeni do grla dug dolazi do naplate. Finansiranje necega ne dolazi iz kredita nego od novostvarene vrijednosti koja ce proizvodit novac i pumpati ga u buđet. Ocito u Britaniju su ga nesto drugacije ucili.
Da si iskren i pravi gospodin Rekao bih istinu,a istina je Da najviše trošite Buđet Na Fula projekat Izgradnje Bjelašnice i Stvaranje uslova za dobar život Političara koji su najveći vlasnici Apartmana Po Bjelašnici Da imaju za svoju djecu Kada bude trebalo da uživaju A i oni sami da se opuste A rulja samo neka glasa.