Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koja buranija i bijeda zivi u ovoj RS to je cudo jedno.
Zasto ne udariti 25% porez na tu dobit i 25% na kladionice. A te pare investirati u infrastuktiru, cedte, zdravstvo?
6,5 milijardi eura ili koridor 5c autocestovni, koridor 5c gasni i koridor 5c zeljeznicki dupli i koridor 5c opticki!
i onda se dogovore da u 2024. moraju podici kamate na stambene kredite zbog "nikakve" profitabilnosti.
Evo ko pljačka državu i narod, Njemačke i Austrijske banke, njihova osiguravajuća društva i uvozni/izvozni lobi. Tu smo da im pravimo obuću, euro palete i gajbice, izvozimo drvo i proizvode od drveta, da im ustupimo naše vode, elektroprivredu i telekomunikacije... Najlakše ukazati prstom na neku našu marionetu što glumi političara, ali stvari su u suštini globalne. Preko naših banana država se bogate nebrojeni pojedinci zapada.
Milione zarade i 10 % poreza plate ko i onaj jado kojem operezuju platu od 600 KM 10%-60 KM. E pišaj po sirotinji. Pa na tolike milione dobiti treba uvesti 50% porez.
Narode, ne plaćajte karticama. Banke uzimaju 1-3% od svake transakcije
Pa to je stednja nasih profitera njih 10ak
Ovu od 200KM nisam vidio haman 4-5 godina. Garant ovi apoeni u aktovkama lopina
Toliku zaradu banke imaju a nisu u stanju 100 KM povecati plate radnika na konto inflacije . Jad i čemer da ne moze veći biti .
Bankarstvo je jedina grana u kojoj zahvaljujući korumpiranim političarima ima 0% rizika za banke u poslovanju sa građanima
depoziti stanovništva u federaciji 11.5 milijardi a u rs 4.5 milijardi
lihvari i kamatari.. odron. fuj
Kad svake godine povecavaju kojekakvu uslugu , treba vratiti da plate isplati poslodavac na blagajni , zasto preko banke !?
čuj zaradile? pa, nema većih lihvara!
Dignes kredit, kupit banku i ne moras vracat kredit 🤓
Digneš kredit, opljačkaš istu banku,vratiš kredit prije vremena,bonus zagarantovan?
Najgore prolaze oni koji imaju stednju i oni koji rade za platu..., najbolje prolaze banke i oni koji od njih dobijaju jeftine kredite da bi se sirili i bogatili. Inflacija je povoljna za njih i prelijeva bogatsvo iz dzepova obicnih ljudi u njihove
joj sto se zvace slama u sumskoj :'D