Komentari (208)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj burek sa sirom, BUREK sa krompirom, BUREK sa zeljem. U Bosni se dobro zna sta je BUREK, a sta su PITE Totalni promasaj jer je u svjesti ljudi duboko usadjeno zadnjih 200 godina da je samo jedan BUREK PITAC
Kakva sprdnja kao da smo u Hrvatskoj. Ja prvi ovo nikad necu kupiti
@SlucajZornic Ni da mi džaba daju.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Kako glup potez. Kome ćeš u Bosni prodavati burek od sira?
I još na engleskom piše PITA. Kakvi moroni.
Turistima iz Zapreshica?!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Burek sa sirom nece u moju kucu sigurno...
Za ove, što kažu, burek sa sirom pitanje, da li ima gibanica sa mesom ?
Necu dati moje misljenje, ali cu samo da postavim nekoliko pitanja. Prije svega trebamo znati da su ovuda prosli mnogi okupatori i mi smo "nas" jezik prilagodjavali i dodavali neko nase znacenje. Sad sto se tice naziva, dali je Pita ili je Burek, trebamo dobro da razmislimo, jer ako smo navikli na neki naziv, ne mora da znaci da je ispravan, bas zbog tih jezickih prilagodjavanja koje sam gore napomenuo.
Na primjer u istocnim djelovima se sve zove burek ali se pravi na skroz drugaciji nacin, vec tu nestima. Drugo, kod nas se ispravno pravi ali se zovu pite i sve imaju svoje ime, ali zasto radnje ne zovemo Pitarnice vec Buregdzinice. Zna li neko zasto je mi zovemo "Pita", kad taj naziv nema nikakve veze sa ovim proizvodom?
Pazi primitivnog i nelogičnog razmišljanja u naših zadrtih krljavaca, pa imate barem google da dođete do saznanja kojeg se držite ko pijan plota. KMEEEEE KMEEEEEEE FRRRRRRRRRR BUREK, PITA, BUREK, PITA, MESO, SIR, ZELJE pa evo pogledajte šta Turci kažu za "BUREK SA SIROM, ZELJEM" https://www.youtube.com/watch?v=kFiVs-0Ww28
"Bujrum burek se nalazi na policama i u Švicarskoj, a uskoro i na tržištu Amerike, Hrvatske i Slovenije. " I Europa je na nogama. Pa je li to moguće?
"Bujrum pita", novi brend....ponudio tržištu inovativni proizvod. El Primitivismos del Bosnia. El inovazione nidje veze.
Ok je naziv za hrvatsko trziste..ali u BiH treba biti PITA!
Koji kretenluk sa nazivima. Ne bi ono uzo ni dzaba samo radi naziva.
Sam naziv totalni promašaj.
jos kad se zna ciji je MBA?
Bur3kdzinca na svakom koraku, svježa i vruća pita naspram ovog zaleđenog... Zalutali ljudi. To je možda za švedskog tržišta...
To za one kojima zene ne znaju il nece da prave bureke. A nije ih malo
Smijesno, cuj burek sa... Odavno se vec u Sarajevu zna sta je burek i sa cim je.
Burek sa pitom
Po uzori na Jami