Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato što je profit išao u centralu HDZ-a. Veoma jednostavno!
A Džinić je tal sa SDA, njima je išao od Energoinvesta i Hidrogradnje
“9. juna 2019. godine, dan prije isključenja električne energije s konsolidacijskog računa, između ostalog, isplaćeno 563.000 KM bivšim rukovodiocima Aluminija po tužbama iz oblasti radno-pravnih sporova. Tako je bivšem direktoru Aluminija Ivi Bradvici isplaćeno 300.000 KM, Nikici Ljubić 95.000 KM, Tomislavu Lovriću 94.000 KM, Dinku Mariću 25.000 KM, Ružici Burić 22.000 KM i Mariju Gadžiću 17.000 KM.” Evo imena, pisite njima.
Ovo oni ozbiljno pitaju? Legende, pogresnoj adresi se obracate. Idite pred kucu Covicu, u njoj ima Aluminijevih par miliona ugradjenih. Imate i hrvatsku vladu, koja svo vrijeme podupire i stiti tog istog Covica, a i vlasnici su u odredjenom procentu. Covic i ekipa vas guze za vase pare, i umjesto da trazite njihovu odgovornost, vi slusate politicke naredbe Covica, i, kao sto rekoh, pisete na pogresnu adresu.
aha multietnicka kompanija sa naglaskom na aparthejd, ko je koga opljacko pitajte covketa kriminalca u zastarai...
Nije vam kriv ministar nego vasi "legalni" koji su vas pokrali!
Covic će rado preuzeti odgovornost, ali će i još rađe preusmjeriti novac od poreza i doprinosa u kasu herceg Bosne. Neka još jednom razmisle oni koji upućuju ove radnike na covica, a ne na resornog ministra.
Ne plaćaju državi ni marku poreza, a sad hoće pomoć od iste ...možda da se obratite Čović i Ljubiću...
Sto se ne obrate Hdz i covicu pa oni su ih unistili da bi federacija upumpala milijunr kao nekad a oni po svom.. sad u stozer i traziti racun i naplatu .. a uz to iz stozera su i zaposljavani u Aluminijum .
Bivsi radnici Aluminija SJECAMO se dobro kako ste se lavovski borili da istjerate sve i jednog radnika Bosnjaka , SJECAMO se i kako ste pljackali i izvlacili novac i kolike su vam place bile,(a vi recite koliko ste od 2019 primali od drzave na osnovu tih visokih placa) Te place,i bez da budem cinik ,jedino mozete ostvariti u Irskoj . Morate shvatiti da njega samo interesuje izborni zakon povoljan samo njemu osobno i vas glas na izborima ne bitno da li je iz BiH , HR ili Irske
Sada piste ministru ,a kada vam je na kapiji stajalo Psima Srbima i Musimanima ulaz zabranjen onda ste ulazili i smijali se i tukli po 4.000 KM platu.Opljackase vas vasi ni Psi ni Srbi ni Muslimani.Sve je to isto na sve 3 strane.
Ovi stvarno ni malo obraza nemaju
da ste plaćali struju redovno,..i sad bi bili živi .razumjem vas da vam nije lako bez onih hiljadarki km.
Dođe to po nekad u životu,kad si gore za čas budeš dole.
zašto se niste pobunili nekad i rekli pa nisu samo hrvati ovde radili.gdje su Srbi i bošnjaci.mene bi bilo stid i strah boga da bi radila samo gdje je moj narod.nego ste se sad sjetili po nečijem nagovoru.federacija ima najveći dio tu i bilo bi pošteno da uđu ovi iz Sarajeva i da vide šta se tu može pomoć i uraditi da se zaposli narod iz okolnih sela.bez obzira na vjeru .neznam zašto to nisu davno uradili
aa hahahaha...
Na zalost uparavo ste vi napravili tu granicu...vecina vas je podrzala i podrzava politiku koja upravo pravi tu granicu
a bas mi ih zao,imali visoke place i nije ih bilo briga za druge,oni se obogatili a muslimani i psi bili zabranjeni,koliko su nekretnina zaradili a firma im propala koja nigdje u evropi ne bi,krali su gdje su stigli,ma daaj,kako je radnicima u Zenici napeimjer ili negdje drugo koji su imali mizerne place