Komentari (180)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakvim se mi glupostima bavimo, treba li pecat koristiti. Umjesto da sve usmjerimo na razvoj, da ukinemo 99% administracije, institucija, agencija, da ukinemo kantone. A onda sve uloziti u ravoj.
goethe institut ili neki drugi lako rjesavaju te probleme
@New_Folder A šta bi onda radili hiljade lupača pečata koji umišljaju da su vrlo bitni i koji zive na račun privatnog sektora
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
U nekim državama kada trebaš rodni list, vjenčani i sl. sjedeš za kompjuter i sebi isprintaš, ako je potreban u papirnoj formi, a kod nas moraš stajati po redovima i načekati se koliko su iskomlikovali proceduru.
@antibiotik. Do prije godinu dana rodni list je vrijedio 6 mj...kao da sam se opet rodio pa moram izvaditi. Užas. Ruanda je zapad za nas.
Ne znam kako naši nikako da ukapiraju da digitalizacija štedi i resurse i vreme.
Znal neko nekog da zna dobro da falsfikuje pecat? Treba mi za jedan dokument
@Albatros100 Ne trebaš falsifikovati, naručiš na internetu na njemačkim i engleskim stranicama regularno pečat sa kakvim hoćeš natpisom.Tek gad ga upotrijebiš počinio si krivično djelo.
A mozes da napravis i od krompira kao u osnovnoj skoli ;)
a gdje je pečat???
kako bi bio glup klip da pita gdje je elektronksa identifikacija!
A jos na salteru one "ljubazne" tete i jos kaze:cekaj da jedem!Da je Vuitton znao da ce se krompirusa nositi u njima,nikad ne bi napravio torbu.
U opcini na vratima natpis:Uveden je rad na racunarima sto usporava rad i molimo stranke da imaju razumijevanje! Halo...2017.je!
Hahahahahah. Popravi mi dan
Btw da li neko slucajno zna da nas javni sektor godisnje trosi papira, tonera i ostaog kancelarisjkog materijala vise nego neke drzave koje imaju preko 20 miliona stanovnika i mnogo manju administraciju?
Pa šta bi radili raznorzani službenici,referenti, protkolisti u javnom sektoru? Kad ukinute pečate i staromodno protokolisanje, ukidate i radna mjesta, a kad ukidate ta radna mjesta ukidate i glasove za stranke koje će (dok god nam je ovoliki administrativni aparat kojeg održavaju monstruzni krediti MMF-a i Svjetske banke) po ovom "receptu" na vlasti ostati do pred Kijamet.
u njemackoj svi koriste pecat. ko da je to neki trosak ili nesto nazadno, cak je malo i sipa. sta je iduci clanak visit kartice nazadne
*simpaticno
Ne koriste svi, mi radimo sa njemačkih firmama i ne dobijamo fakture sa pečatima već godinama. Njemacka administracija za razliku od BiH MOŽE da podnese stotine hiljada refereneta i službenika koji pečataju jer Njemačka ima nešto što je u BiH od '96. apstarktna imenica - privredu i proizvode koje izvoze i tako unose pare od izvoza. O tome se radi.
Kod nas je jos uvijek kameno doba.
ubrzo će makar knjižice biti elektronske, drago mi je da će oni pečatari u PIO/MIO dobiti otkaze
Nece, nego ce ih premjestiti u drugi sektor. Pa nisu ludi da otpustaju svoje glasace + njihove porodice. Izmislice neki sektor samo da rade. Budzetari = sigurni glasovi.
džaba nam i sa normalnim i sa elektronskim pečatom svejedno bi te šelteruša vratila po "JOŠ JEDAN PAPIR!!!"
Mislim da je voda ipak malo prioritetnija.
Pa ja kad platim m bankingom moram poslije u banku da mi ovjere uplatnicu jer tete na salterima ne priznaju m banking.
@big.muzzy zadnji put za LK morao ici u banku po pecat.
Sve dok je pepeljara pored tastature nejma tu hajra
....i torbica sa šminom.