Zagreb
25

Avion Air Serbije obilježava otvorenje aerodroma "Franjo Tuđman"

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Avion kompanije Air Serbia će sljedećeg utorka, 28. marta, letjeti na liniji Beograd-Zagreb, kako bi doprinijela obilježavanju otvaranja nove zgrade terminala na aerodromu u Zagrebu.

Širokotrupnim avionom Airbus A330 prvi put leti do glavnog grada Hrvatske nakon prošlogodišnjih probnih letova, saopšteno je iz Air Serbie

Let ovim avionom i otvaranje terminala poklapa se sa danom kada će nagrada vodećeg globalnog medija koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom svijeta ATW biti uručena kompaniji Air Serbia, koja je proglašena za lidera na tržištu avio-kompanija za ovu godinu.

Avion sa 254 sjedišta, koji inače redovno leti ka aerodromu JFK u New Yorku, letjet će do Zagreba i nazad, a gosti će moći da iskoriste specijalnu cijenu povratne karte počev od 59 eura, koja će važiti samo tog dana.

Generalni direktor Air Serbie Dane Kondić zadovoljan je time što će otvaranje novog terminala u Zagrebu Air Serbia obilježiti letom koji će ka glavnom gradu Hrvatske samo tog dana obaviti prestižni i jedinstveni avion Airbus A330.

"Prošle godine obavili smo probne letove za Zagreb i nekoliko drugih odredišta, kao deo nastavka razvoja naše usluge do New Yorka, tako da ga je lepo ponovo videti na hrvatskom tlu", rekao je Kondić.

Avion Air Serbie Airbus A330 opremljen je sa 18 sjedišta u biznis i 236 sedišta u ekonomskoj klasi, sa sistemom za zabavu tokom leta na svakom sjedištu i sjedištima u biznis klasi, koje je moguće potpuno spustiti u položaj za spavanje.

Airbus A330 će poletjeti iz Beograda u 7.40 sati, a u Zagreb će stići u 8.50 sati. Povratni let iz Zagreba je u 10.05 sati, a u Beograd će sletjeti u 11.10 sati.