Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aćimoviću, mini šengen je malo veća Srbija. To je izdaja. Kad vam Turska napravi dva autoputa za Beograd mislićete da ste već u EU ali niste. EU će samo sa Srbijom pregovarati ako šta bude od tog tržišta. Za Bošnjake je to SDA izdaja.
@Gelecek Republika Kosovo je odlucno odbila "mini-sengen" jer se velikosrpska ideja preselila na ekonomski plan.
Mini Sengen je veliki korak ka Velikoj Srbiji.Ali dobro, Zivkovici su vec predali pola Bosne Srbiji, valjda kao nagradu sto su ih doveli na vlast, a i kamenjarskim srbima su dali dio Bosne.Koji je onda bio smisao ratovanja.Zasto je poginulo 100 000 ljudi.Da bi Zivkovici vladali.Ali dobro, kad se sjetim narodnog zanosa sa pocetka 90-ih, mislili su svi da ce dobiti sve.E pa eto sta ste dobili.Dinastiju Zivkovic na vlasti, i njene tajkune i uhljebe.Isto je i kod kamenjarskih i sumskih srba.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Eto prilike da Bosnjaci pocnu tvrditi da ustvari nisu Bosnjaci vec Mali Sengenovci, sto je hiljadugodisnjom istorijom potvrdjeno. Malosengenovski jezikom su rukopisane piramide u Visokom.
jedi Bošnjačka gvna ljigavac
Nemam nista protiv, da se ljudi okrecu prema privredi. Problem je, gdle god se oglasi srbija ili hrvatska, bosnjaci se upale ko pokvaren kutni zub i jos pritome sve sto je fino, po*eru se nacionalizmom... tako i u drugom, a i u trecem smjeru... tako da cemo mi biti jos dugo godina, politicki i nacionalisticki tor, a pametni odose u ekonomski ravijenu zemlju...
I tako su sa ovim službeno izdefinisali šta je prava Evropa, a šta je tamo neki Balkan.
Mini sengen , potreban samo Srbiji.Jos da ekonomski vlada nad drugima. sikter more
Ne trebamo otvarati svoje granice sa srbijom i crnom gorom jer su to neprijateljske genocidne zemlje, moramo biti odvojeni od šljama!
Ustani Alija da ja legnem.
Poslije mini Schengena ima da bude maxi Razvod . 😆🤔
svima pune ruke EU i svi bi tamo, ali svi rade svim silama da tamo ne dodju..zasto...pa zato sto tamo nema legalnog kriminala, nema stimanja tendera i pranja novca, nema krijumcarenja svega i svacega, nema krdje izbora...a zato mi nikad necemo u EU, jer nikome u interesu nije EU
BiH to nipošto ne smije prihvatiti.Zajednica poslije 1. svjetskog rata kraljevina SHS ( Srba, Hrvata i Slovenaca) je bila na štetu Bosne jer Bošnjaka nema ni u nazivu a 3 puta brojni od Slovenaca. Poslije 2. svjetskog rata Jugoslavija SFRJ jezik službeni SH - HS opet nigdje bosanskog, crnogorskog i slovenačkog a jedino Bošnjaci nisu imali pravo ni izjasniti se ko su nego su mogli biti Srbi Hrvati ili neopredijeljeni sve do 1974. toj je to tortura nad identitetom jednog naroda.
Mali šengen je još jedna podvala EU zemljama Balkana. Prvo to je samo radi interesa EU, jer na taj način želi tampon zonu od migranata koje Turska propušta prema EU. Drugo EU želi da ima alibi za neprihvatanje zemalja Balkana u EU jer zna da te zemlje nikad neće normalno funkciinisati u bilo kojem zajedničkom projektu ili zajednici, te će kazati nećemo vas primiti u EU jer vidite da nemožete zajedno funkcionisati.
Ako se mudro sa EU dogovori da je ova solucija prelazno rješenje i isposluje ulazak u E Uniju recimo 2027, potpisujem inicijativu. Ako nema garancije i ako je na dugom štapu treba ovo odbit jer ne želimo novu Jugoslaviju u kojoj su umjesto Slovenije i Hrvatske ušli albanci.
Mini shengen, iliti tampon zona za migrante.
Vala, ako SDA ovo prihvati, izgubice dosta glasova.Ne zelim biti u zajednici sa Srbijom, ni u kakvoj.
ma kakav mini-sengen sa Srbijom. Pa jeste li vi normalni??? Mi trebamo ciljati na EU i pravi sengen a sve kombinacije sa samo Srbijom svesti na nulu, jer ce slagati i prevariti i pripremati novi genocid.
@kakokokolo ... mini mini nego šta, ima da jedeš srpsku hranu, ideš na crnogorsko more (ako imaš para) i pušiš albansku vutra
Ovdje ce samo Beograd prosperitati...
ma nece se ovi iz Varesa i Ilijasa sloziti... nije im u interesu