Tri paketa performansi
4

BMW M3 zahvaljujući G-Poweru razvija 720 KS

D. B.
Čak i u fabričkoj formi BMW M3 je među najsnažnijim sedanima visokih performansi. Međutim, uvijek ima onih koji žele više, a njihove želje ostvaruju eksperti tunera G-Power.

Njemačka kompanija je spremila novi paket za snažni bavarski sedan koji rezultira zdravim povećanjem snage. Zapravo, za BMW-ov 3,0-litarski redni šestak su dostupna tri paketa.

Paket G3M Bi-Turbo podrazumijeva novi softver, izduvni sistem i druga manja hardverska poboljšanja, a snaga se u ovom slučaju povećava na maksimalnih 720 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Postoje i dva "slabija" paketa koja povećavaju snagu na 670 i 620 KS, G-Power koristi isti hardver, ali drugu ECU jedinicu.

Njemački tuner se pobrinuo i za novi agresivniji izgled. Tu je karbonski paket s novim prednjim spliterom i pragovima, a u ponudi je i Dynamic fiksno stražnje krilo koje se može vidjeti na dva od tri automobila na fotografijama koji su opremljeni G3M paketom.

G-Power nudi i dva seta felgi, a to su Hurricane RR (zeleni automobil) i Hurricane RS felge (mat crni automobil). U oba slučaja je riječ od 9x20/10,5x21-inčnim prednjim/stražnjim felgama s gumama dimenzija 285/30 R20 i 295/25 R21.

Potpuno novi Venturi RR i RS karbonski poklopci motora trenutno su u razvoju, a prodavat će se kao djelomično lakirani ili u formi "golog" karbona.

Za one koji žele modificirani BMW s dugim krovom, G-Power je nedavno predstavio tuning paket za M340i koji se prodaje kao sedan i karavan. G-510 paket povećava snagu karavana do 510 KS i 690 Nm obrtnog momenta.

Vezani članci